News

Cinci primari PSD vor să intre în PNL. Liberalii ar dori comasarea alegerilor locale și parlamentare

Deputatul liberal Cristina Trăilă a dezvăluit că cinci primari PSD vor să vină la PNL. Aceasta susține că, în 2024, ar fi indicată comasarea alegerilor locale și parlamentare.
22.11.2022 | 22:24
Cinci primari PSD vor sa intre in PNL Liberalii ar dori comasarea alegerilor locale si parlamentare
Mai mulți primari PSD ar dori să intre în PNL. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că mai sunt doi ani până la alegeri, o serie de edili social-democrați țintesc deja intrarea în PNL.

Mai mulți primari PSD ar dori să intre în PNL

Pe 25 noiembrie, Coaliția de Guvernare PNL – PSD – UDMR împlinește un an de existență. În pragul acestui eveniment, un deputat liberal vine cu un anunț interesant legal de un posibil ”traseism” între cele mai importante formațiuni din Executiv.

ADVERTISEMENT

Marți seara, deputatul PNL, Cristina Trăilă, a declarat, la Profit News TV, că există cinci primari PSD care intenționează să vină la PNL. Aceasta face precizarea că liberalii deocamdată au respectat întelegerea din coaliţie.

”E un exemplu la Teleorman, în care noi am căzut de acord într-o primă fază să fim cooperanţi şi există cinci astfel de primari PSD care intenționează să vină la PNL, sperăm să fie constructivi cei din coaliţie”, a spus Cristina Trăilă.

ADVERTISEMENT

Acest traseismul politic a fost criticat și de președintele Klaus Iohannis, chiar înainte de precedentele alegeri.

În 2020, a existat un val imens de plecări dinspre PSD către PNL. La o conferință organizată la Palatul Cotroceni, în august 2020, șeful statului a fost întrebat dacă a girat racolările care au avut loc în PNL din rândul primarilor social-democraţi. El a spus că nu a făcut un astfel de lucru.

ADVERTISEMENT

Iohannis a mai spus atunci că, dimpotrivă, mereu s-a exprimat împotriva traseismului politic. ”Fiecare politician va trebuie să explice propriului electorat de ce a trecut dintr-o parte în alta”, a spus președintele.

Liberalii susțin comasarea alegerilor locale și parlamentare

Revenind la Cristina Trăilă, în ieșirea sa publică de marți, această a lansat în spațiul public o temă extrem de interesantă privind anul electoral 2024.

ADVERTISEMENT

Deputatul liberal spune că ar fi o soluţie să avem alegerile parlamentare odată cu alegerile locale.

”Cred că ar fi o soluţie să avem alegerile parlamentare odată cu alegerile locale. Ar fi o chestiune interesantă pentru că, vrând nevrând eşti într-o campanie naţională şi mesajul pe care îl dai şi ţi-l asumi este cel al partidului pe care îl reprezinţi şi lucrurile s-ar clarifica şi din punctul de vedere a aceea ce trebuie să facă parlamentarul şi a ceea ce trebuie să facă primarul ca politică publică”, a mai spus Trăilă.

ADVERTISEMENT