News

Cine ar putea fi candidatul PNL pentru Primăria Capitalei. Anunț de ultim moment al lui Nicolae Ciucă

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, explică ce a decis partidul privind candidatul pentru Primăria Bucureștiului. Despre cine este vorba
28.02.2024 | 21:22
Cine ar putea fi candidatul PNL pentru Primaria Capitalei Anunt de ultim moment al lui Nicolae Ciuca
Nicolae Ciucă: „PNL nu a stabilit încă candidatul pentru Primăria Bucureștiului, dar există suficient timp pentru a găsi cea mai bună soluție”. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal (PNL), a afirmat că nu s-a stabilit încă candidatul partidului pentru funcția de primar al Bucureștiului, menționând că există „suficient timp” pentru această decizie.

Cine va fi candidatul PNL la Primăria Capitalei

Ciucă a subliniat la Antena 3 CNN, că PNL și PSD sunt angajate în prezent în sondaje de opinie pentru a identifica potențiali candidați care să răspundă așteptărilor cetățenilor.

ADVERTISEMENT

Când a fost întrebat dacă poate dezvălui numele candidatului PNL pentru Primăria Bucureștiului, Nicolae Ciucă a răspuns că “nu încă”.

„Pentru această poziţie, în momentul de faţă, la nivelul PNL există în desfăşurare o serie de analize. Avem posibil candidat în persoana lui Sebastian Burduja, care este şi preşedintele interimar al filialei Bucureşti, dar considerăm că, în urma sondajelor şi cifrelor care au rezultat din opţiunile cetăţenilor, este nevoie să identificăm cea mai bună soluţie pentru Bucureşti”, a spus Nicolae Ciucă pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT

Sondaje de opinie pentru alegerea candidatului la Primăria Capitalei

El a subliniat importanța unei “corelații între așteptările cetățenilor din București și viitorul primar al Capitalei”. Mai mult, liderul PNL a menționat că atât PNL, cât și PSD, efectuează sondaje de opinie similare pentru a evalua opțiunile cetățenilor în legătură cu viitorii candidați.

„Consider că a rămas timp ca în perioada imediat următoare, la nivelul partidelor politice… Acum căutăm soluţiile separat, fiecare dintre cele două partide îşi va efectua propriul sondaj. Este absolut important să venim cu acele persoane, personalităţi care, într-adevăr, pot să se alinieze la aşteptările cetăţenilor”, a adăugat Ciucă.

ADVERTISEMENT

Referitor la posibilitatea căutării de soluții în afara partidelor pentru candidaturi, Nicolae Ciucă a declarat că acest lucru nu este neapărat necesar, subliniind importanța partidelor politice de a aduce în rândurile lor persoane cu realizări în viața lor.

Deciziile privind candidaturile pentru Primăria Capitalei vor fi luate în forurile de conducere ale partidelor și apoi în cadrul coaliției, a precizat el.

ADVERTISEMENT

Coaliția a decis comasarea alegerilor

Președinții PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au comunicat săptămâna trecută că partidele lor au convenit ca alegerile locale să aibă loc în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, programate pentru data de 9 iunie.

În ceea ce privește alegerile locale, fiecare partid va prezenta candidați proprii, în timp ce pentru scrutinul european, partidele de guvernare vor merge pe o listă comună.

ADVERTISEMENT