Life

Cine cântă la Electric Castle 2023. Distribuția este una fără egal în Europa

Electric Castle 2023. Ce trupe și artiști vor urca pe scena de la Cluj. Distribuția din acest an este una fără egal în Europa.
29.03.2023 | 14:56
Cine canta la Electric Castle 2023 Distributia este una fara egal in Europa
Ce trupe și artiști cântă la Electric Castle 2023. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Electric Castle 2023 va avea loc în iulie, la Castelul Bonțida din Cluj. Mai mulți artiști cunoscuți vor putea fi ascultați în această vară. Printre aceștia se numără și Macklemore, The Chemical Brothers și Tiga.

Ce trupe și artiști cântă la Electric Castle 2023. Nume cunoscute vor urca pe scenă

Festivalul de muzică electronică va avea loc în perioada 19 – 23 iulie 2023. Organizatorii au pregătit un eveniment senzațional pentru cei care vor fi prezenți. Sute de artiști vor urca pe scenă în această vară.

ADVERTISEMENT

Unul dintre artiștii care vor cânta la festivalul organizat la Castelul Bonțida din Cluj este Macklemore. A câștigat 4 premii Grammy pentru albumul de debut. La Electric Castle vine cu un nou album, iar show-ul promite să compenseze absența de pe scenă din ultimii ani. Este primul artist rap care ajunge headliner la celebrul festival.

Un alt artist care se alătură The Chemical Brothers și Peggy Gou, în categoria headlinesc EC din muzica electronică, este Jamie xx. Cântărețul care se află în spatele fenomenului The xx s-a axat pe cariera solo în ultimii ani, fiind cunoscut drept un expert în improvizații live. A participat la cele mai mari festivaluri ale lumii.

ADVERTISEMENT

Cei care vin la Electric Castle se vor bucura de punk cu Iggy Pop, post-rock cu Sigur Ros, folk pop cu George Ezra și trip-hop cu Morcheeba. Trupa Morcheeba, una dintre cele mai bune formații trip-hop. revine la castel cu unele dintre cele mai cunoscute hituri, dar și cu melodii mai noi, lansate anul trexut.

Deși au trecut 30 de ani de la lansarea “Chime”, cel mai cunoscut hit al trupei Orbital, artiștii din Marea Britanie sunt la fel de energici ca la începutul carierei muzicale. Au înregistrat zeci de piese și au semnat coloana sonoră pentru patru filme. Membrii trupei s-au separat și împăcat. dar acum revin în turneu, spre bucuria fanilor stilului muzical electro, notează libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

Ce alți artiști vor face senzație la unul dintre cele mai așteptate festivaluri muzicale

James Lavelle, fondatorul trupei UNKLE cu care a fost deja prezent în festival, se va alătura și el ediției de anul acesta. Un alt artist care va putea fi ascultat la Electric Castle 2023 este Huey Morgan, fostul membru al trupei Fun Loving Criminals. Muzicianul s-a făcut remarcat ca un DJ important la BBC Radio în ultimii ani.

Duo-ul berlinez Booka Shade și canadianul Tiga se vor alătura momentelor de neratat, care vor fi deschise de Rezz, Romy și Noga Erez. Alte trupe și artiști de renume care vor veni la Electric Castle 2023 sunt Boy Harsher, trupa americană de darkwave, inspirată din filmele lui David Lynch, alături de Emma Ruth Rundle. Aceasta din urmă este una dintre cele mai cantautoare din underground-ul american.

ADVERTISEMENT

La festival vor fi prezenți și artiști români, cum ar fi  Ian, Oscar, Șatra BENZ, Specii și Bitză, Nane și Rava. MARKO GLASS X BVCOVIA, Lil Cagula și Macanache se numără și ei printre cântăreții care vor urca pe scenă. Astfel, fanii raă și trap se vor bucura și ei de un spectacol ne neuitat.

Cât costă abonamentele la Electric Castle 2023

Abonamentele Electric Castle 2023 rămân la prețul special de 139 de euro + taxe, cu opțiune de achiziție în rate, până pe 12 aprilie. În mod normal, prețul acestora este de 200 de euro. Totodată, la preț special sunt disponibile și bilete pentru o zi. Acestea costă 55 de euro + taxe. Există și un abonament Premium, la prețul de 300 de euro.

Locurile de cazare în EC Village sunt în curs de epuizare, de la cortul clasic la car camping, la hygge sau pre-pitched tents. Aceste locuri sunt destinate celor care vor să rămână în aria festivalului pe toată durata acestuia. În curând, nimic nu va mai fi disponibil.

Pe electriccastle.ro pot fi găsite mai multe detalii despre cei peste 300 de artiști prezenți. În plus, se pot găsi și mai multe informații despre biletele și abonamentele disponibile.

ADVERTISEMENT