Sport

Cine e puștiul-minune care îl poate duce pe Jose Mourinho în finala Europa League cu AS Roma. A trecut de la „câinele bolnav” la „profesionist de 30 de ani”

Cine este noul puști-minune al lui Jose Mourinho la AS Roma. Tânărul fotbalist de 21 de ani îl poate duce pe portughez în finala Europa League.
17.05.2023 | 23:30
Cine e pustiulminune care il poate duce pe Jose Mourinho in finala Europa League cu AS Roma A trecut de la cainele bolnav la profesionist de 30 de ani
Edoardo Bove este puștiul-minune care o poate califica pe Roma lui Mourinho în finala Europa League. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

AS Roma este cu un pas în finala Europa League după victoria din meciul tur cu Bayer Leverkusen, scor 1-0. Singurul gol al partidei de pe „Olimpico” a fost marcat de Edoardo Bove, noua „perlă” a lui Jose Mourinho. Tânărul fotbalist de 21 de ani o poate duce pe formația din Orașul Etern în finala de la Budapesta după returul programat, joi, 18 mai, de la ora 22:00.

Edoardo Bove, noul puști-minune care îl poate duce pe Jose Mourinho în finala Europa League

AS Roma a câștigat primul meci al „dublei” manșe cu Leverkusen, scor 1-0 în semifinalele Europa League. Edoardo Bove, titular pentru echipa antrenată de Jose Mourinho, a fost marcatorul unicului gol din pasa lui Tammy Abraham. Odată cu golul marcat pe „Olimpico” împotriva nemților, mijlocașul italian a devenit cel mai tânăr marcator al romanilor într-o semifinală europeană.

ADVERTISEMENT

AS Roma a disputat cinci semifinale în cupele europene, însă Edoardo Bove este cel care se poate lăuda cu un asemenea record după reușita cu Leverkusen. Astfel, tânărul fotbalist italian a trecut de la „câinele bolnav”, așa cum obișnuia să-l numească Jose Mourinho, la jucătorul ce „părea un profesionist de 30 de ani!”. 

În vârstă de 21 de ani, Edoardo Bove a adunat 28 de partide și a marcat de două ori în actuala stagiune pentru AS Roma. Mijlocașul care a împlinit 21 de ani pe 16 mai este cotat la 3 milioane de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt.

ADVERTISEMENT

Cine este Edoardo Bove, puștiul-minune al lui Jose Mourinho la AS Roma

Edoardo Bove a debutat la în Serie A la AS Roma în 2020, într-o partidă a formației din capitala Italiei cu Crotone. „O poveste romană și romanistă, pentru că primul său gol european a venit după un meci mare. A fost fundamental”, au notat jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport după AS Roma – Leverkusen 1-0.

Jose Mourinho, care ar putea să o preia pe PSG în vară, a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Edoardo Bove. Antrenorul portughez a precizat că mijlocașul italian a profitat cu succes de absențele din lot. „Edoardo Bove este un copil cu o educație extraordinară, eu doar l-am ajutat să crească, i-am dat încredere, cum s-a întâmplat cu Zalewski în sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Câinele bolnav a fost expresie rău înțeleasă, poate m-am exprimat greșit, dar Bovo e un băiat de mare talent, ca jucător și ca persoană. E meritul familiei sale că a ajuns aici. Este un profesionist exemplar, anul trecut a jucat 5 minute, anul acesta 20, apoi 30 și a devenit titular, profitând de absențele din lot. A crescut la nivel emoțional și pare un fotbalist de 30 de ani”, a declarat Jose Mourinho.

AS Roma ar putea bifa a doua finală europeană consecutivă

AS Roma este la un meci distanță de o nouă finală europeană, după ce în sezonul precedent, echipa antrenată de Jose Mourinho a câștigat UEFA Conference League la prima ediție. În cealaltă semifinală din Europa League se înfruntă Sevilla și Juventus. În tur, cele două formații au remizat, scor 1-1 la Torino.

ADVERTISEMENT

„Am simțit o mare de emoții după ce am înscris și sunt foarte mulțumit pentru gol și pentru rezultat. Mai avem însă returul, unde trebuie să demonstrăm același caracter”, a declarat Edoardo Bove, după golul marcat cu Leverkusen.

ADVERTISEMENT