Sport

PSG accelerează pista Jose Mourinho. În ce stadiu se află negocierile după ce antrenorul portughez a refuzat-o pe Chelsea

PSG trage tare pentru a-l aduce pe Jose Mourinho în vară. Antrenorul a refuzat-o pe Chelsea și se pregătește să semneze cu liderul din Ligue 1.
08.05.2023 | 09:26
PSG accelereaza pista Jose Mourinho In ce stadiu se afla negocierile dupa ce antrenorul portughez a refuzato pe Chelsea
Jose Mourinho va semna cu PSG în vară. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

PSG este tot mai aproape să-l aducă pe banca tehnică pe Jose Mourinho. Actualmente la AS Roma, antrenorul portughez curtat la un moment dat și de naționala Arabiei Saudite va pleca de la cârma italienilor la finalul acestui sezon.

Jose Mourinho va semna cu PSG în vară

Deși este calificat în semifinalele Europa League alături de AS Roma și luptă cu echipa din capitala Italiei pentru un loc de Liga Campionilor, Jose Mourinho nu va continua din vară pe banca italienilor cu care mai are contract până în vara anului 2024.

ADVERTISEMENT

Astfel, antrenorul în vârstă de 60 de ani va semna cu PSG, potrivit RMC Sport. Parizienii caută să-i aducă un înlocuitor lui Christophe Galtier care va pleca de la campioana Franței în vară. Conducerea clubului din capitala Franței a luat această decizie din cauza rezultatelor modeste înregistrate de echipă cu fostul tehnician al lui Nice pe bancă.

Luis Campos, directorul sportiv al lui PSG, a negociat deja cu Jorge Mendes, agentul antrenorului, care urmează să ajungă în vară pe Parc des Princes. Jorge Mourinho și Luis Campos se cunosc încă de la facultate din Portugalia, anunță sursa citată.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho și-a găsit echipă după ce a refuzat-o pe Chelsea

După ce a „scăpat” de Graham Potter, Chelsea l-a numit antrenor interimar pe Frank Lampard. Rezultatele modeste continuă să vină în valuri pentru echipa din Londra, iar Todd Boehly se gândește serios la un antrenor pe care îl va numi în vară după un sezon ratat.

În ciuda investițiilor masive, Chelsea se află abia pe locul 11 în Premier League, cu 42 de puncte în 34 de partide. Contactat de englezi, „The Special One” a refuzat oferta pentru a o prelua pe Chelsea.

ADVERTISEMENT

Antrenorul portughez a mai condus-o pe Chelsea în perioada iulie 2004 – septembrie 2007 și iulie 2013 – decembrie 2015, reușind să cucerească în total 8 trofee în cele două mandate. Dacă va ajunge în Ligue 1, Jose Mourinho va mai trebui să antreneze doar în Bundesliga pentru a bifa toate ligile mari ale Europei.

PSG vrea să câștige Liga Campionilor cu Jose Mourinho

Jose Mourinho ar putea fi factorul decisiv care ar aduce trofeul Ligii Campionilor la Paris, după mai multe aventuri eșuate ale francezilor. În acest sezon, echipa antrenată încă de Christophe Galtier a fost eliminată prematur în optimi de Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Pe banca lui AS Roma, Jose Mourinho a câștigat trofeul UEFA Conference League în sezonul trecut. De-a lungul carierei sale, portughezul a adunat 27 de trofee ca antrenor. PSG și Real Madrid sunt singurele echipe care îl determină pe Mourinho să părăsească Roma, anunță presa din Hexagon.


  • Cotă NETBET pentru PSG: 2,20 este cota pentru „total goluri: peste 3,5” la meciul PSG – Ajaccio

ADVERTISEMENT