Life

Cine este adolescentul care l-a convins pe Elon Musk să-l angajeze la SpaceX. Are numai 14 ani

Kairan Quazi are numai 14 ani, dar urmează să lucreze pentru Elon Musk. Cum a fost acceptat în echipa companiei SpaceX.
11.06.2023 | 22:36
Cine este adolescentul care la convins pe Elon Musk sal angajeze la SpaceX Are numai 14 ani
Kairan Quazi are doar 14 ani și lucrează pentru Elon Musk. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Kairan Quazi are doar 14 ani, însă urmează să devină inginer software și să lucreze pentru Elon Musk. Adolescentul a trecut toate testele, iar cum este nevoit să se mute pentru a colabora cu compania SpaceX din Redmond, Washington.

Cine este Kairan Quazi, angajatul de doar 14 ani al lui Elon Musk

Kairan Quazi are 14 ani și urmează să termine în luna iunie Școala de Inginerie a Universității Santa Clara. Ulterior, adolescentul va începe să lucreze ca inginer software la SpaceX, compania lui Elon Musk care se ocup de producția de comunicații prin satelit și de nave spațial.

ADVERTISEMENT

Copilul urmează să se mute împreună cu mama lui Pleasanton, California, pentru a putea colabora cu instituția din Redmond, Washington. El a mărturisit că nu a crezut niciodată că va trăi acest lucru.

Pentru Kairan Quazi, faptul că o să lucreze pentru patronul Twitter, reprezintă încununarea eforturilor pe care le-a făcut încă de la o vârstă fragedă. El a observat că este diferit de când avea numai nouă ani.

ADVERTISEMENT

Temele pentru acasă pe care le primea nu reprezentau nicio provocare pentru adolescent, astfel că părinții l-au înțeles și l-au mutat la un colegiu comunitar din California. „Cred că anii de colegiu au fost cei mai fericiți din viața mea.

Pentru că am avut multă libertate ca să-mi săvârșesc călătoria. Am simțit că învățam la nivelul la care trebuia să învăț”, a declarat băiatul pentru latimes.com. De altfel, angajatul lui Elon Musk a fost un copil minune.

ADVERTISEMENT

Când avea doi ani, el vorbea în propoziții complete. Iar la grădiniță, le-a povestit profesorilor și colegilor săi știri pe care le auzise la National Public Radio. Astfel că, la doar două luni după ce a fost mutat de părinți la o altă școală, a primit o bursă pentru un stadiu de cercetare în domeniul IA la Intel Labs.

Adolescentul a contribuit la dezvoltarea unei rețele de învățare statistică

Începând cu vârsta de 11 ani, Kairan Quazi a început studiile la Universitatea Santa Clara, pentru a aprofunda știința și ingineria calculatoarelor. În anul 2022, a fost timp de patru luni stagiar la firma de informații cibernetice Blackbird.AI, după cum a dezvăluit pe profilul său de LinkedIn.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, cel mai tânăr angajat al lui Elon Musk, a ajutat la proiectarea unui rețele de învățare statistică pentru detectarea anomaliilor, care să semnaleze dacă un anumit conținut de pe social media a fost manipulat.

„Cred că există o mentalitate convențională conform căreia îmi lipsește copilăria, dar nu cred că este adevărat. Cred, din nou, că această mentalitate m-ar face să termin acum școala generală”, a declarat Kairan Quazi pentru ABC7 News.

ADVERTISEMENT
Tags: