Sport

Cine este Adrian Tomşa, omul care negociază preluarea lui Dinamo! Deţine un trust media şi are procente la firma cu drepturile tv din Superliga

Dinamo este în căutarea unui nou proprietar, iar în acest moment Răzvan Zăvăleanu este în negocieri avansate cu Adrian Tomşa, un om de afaceri foarte prolific în peisajul media din România.
03.07.2022 | 12:51
Cine este Adrian Tomsa omul care negociaza preluarea lui Dinamo Detine un trust media si are procente la firma cu drepturile tv din Superliga
Cine este Adrian Tomşa, omul care negociază preluarea lui Dinamo! Deţine un trust media şi are procente la firma cu drepturile tv din Superliga. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo se pregăteşte de primul sezon din liga secundă. “Câinii” au multe probleme, însă cea mai importantă dintre ele este găsirea unui finanţator, dispus să scoată echipa din insolvenţă şi să facă investiţii care să îi readucă pe “câini” în elită.

Cine este Adrian Tomşa, omul care negociază preluarea lui Dinamo!

Din acest punct de vedere, lucrurile sună promiţător. Răzvan Zăvăleanu negociază cu omul de afaceri Adrian Tomşa preluarea clubului. Tomşa este o prezenţă discretă în mass-media, chiar dacă afacerile lui se învârt în acest domeniu.

ADVERTISEMENT

Oficialii clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare au confirmat pentru FANATIK că negocierile pentru preluarea clubului se poartă cu Adrian Tomşa, iar speranţele că acestea se vor materializa sunt mai mari ca niciodată.

Este patronul Clever Media, care deţine posturile Look şi Prima TV

Dar cine este omul care poate salva Dinamo de la faliment? Adrian Tomşa este patronul Clever Media, companie care deţine posturile Look, Prima TV, Agro TV şi Profit TV. Oficialii echipei caută un om care să fie potent din punct de vedere financiar astfel încât să poată susţine un club ca Dinamo.

ADVERTISEMENT

Adrian Tomşa este un astfel de om, lucru demonstrat în ultimii ani de investiţiile făcute de Clever Media. În 2019, omul de afaceri a preluat Prima TV de la Cristi Burci, plătind 5 milioane de euro pentru postul tv.

Adrian Tomşa şi realizatorul tv Dragoş Pătraru. Sursa foto: Monitorul de Cluj
Adrian Tomşa (stânga) şi realizatorul tv Dragoş Pătraru. Sursa foto: Monitorul de Cluj

Deţine procente şi la compania eAD, care a cumpărat drepturile tv pentru Liga 1

Omul de afaceri deţine procente şi din compania eAD, cea care în 2019 a cumpărat drepturile tv din Superliga pentru 28 de milioane de euro/sezon.

ADVERTISEMENT

Contractul eAD expiră în 2024, însă directorul general al companiei, Orlando Nicoară a declarat că negocierile sunt în toi pentru semnarea unui nou parteneriat cu LPF, pe o sumă mai mare, contract care va intra în vigoare în 2024.

Orlando Nicoară a vorbit în 2019 despre implicarea lui Adrian Tomşa în compania eAD, comentând şi informaţiile potrivit cărora Tomşa este un apropiat al lui Zoltan Teszari, mogulul media care conduce şi controlează grupul RCS/RDS, după cum scrie presa din Cluj:

ADVERTISEMENT

„Este acţionar în eAD. Cunosc marota aceasta cu Adrian Tomşa care ar fi un apropiat al lui Zoltan Teszari. În momentul de faţă, Adrian Tomşa reprezintă interesele companiilor în care este acţionar. Mai departe, îl puteţi întreba pe dânsul direct cât este de apropiat de Zoltan Teszari.”, a spus Orlando Nicoară în 2019 pentru paginademedia.ro.

Dorin Şerdean vrea 500.000 de euro pentru pachetul majoritar! Datoriile lui Dinamo ajung la 7.000.000 de euro

La negocierile pentru preluarea clubului Dinamo participă Dorin Şerdean, omul care deţine 72% din club, Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar al clubului şi Adrian Tomşa, omul interesat să preia pachetul majoritar.

Dorin Şerdean a recunoscut că vrea 500.000 de euro în schimbul pachetului majoritar de acţiuni, suma pe care a plătit-o către Pablo Cortacero pentru a prelua cele 72% din clubul Dinamo. Însă, aceste acţiuni vin cu datorii de aproximativ 7.000.000 de euro.

Dacă Tomşa va prelua Dinamo va numi preşedintele şi antrenorul la echipă

În cel mai fericit scenariu în care Dinamo va fi preluată de Adrian Tomşa şi omul de afaceri va fi dispus să investească serios în club, echipa poate ieşi din insolvenţă într-un termen de şase luni, dar asta ar însemna investiţii importante încă din start.

Dacă Adrian Tomşa va prelua pachetul majoritar de acţiuni de la Dorin Şerdean, el va avea puterea de a numi noul preşedinte al clubului şi noul antrenor. În acest moment, postul de preşedinte este vacant după plecarea lui Iuliu Mureşan, iar antrenor este Iulian Mihăescu.

  • 500.000 de euro solicită Dorin Şerdean pentru 72% din acţiunile lui Dinamo
  • 7.000.000 de euro reprezintă datoriile clubului Dinamo

 

ADVERTISEMENT