News

Cine este atacatorul dintr-un camping din Vama Veche și ce legătură are cu poliția

Un turist a fost împușcat într-un camping din Vama Veche, după o ceartă izbucnită din cauza volumului ridicat al muzicii. Află mai multe detalii despre acest caz tulburător.
17.07.2023 | 09:54
Cine este atacatorul dintrun camping din Vama Veche si ce legatura are cu politia
Incident șocant în campingul din Vama Veche: Turist împușcat în urma unei certe provocate de volumul prea ridicat al muzicii. Foto: Colaj Fanatik/ Capturi Antena3.
ADVERTISEMENT

Vineri, odihna și relaxarea turiștilor de la Vama Veche a fost perturbată de scene violente. Incidentul a avut loc într-un camping de pe litoralul românesc.  Totul a pornit de la o ceartă aprinsă între doi bărbați. În urma conflictului, un tânăr de 21 de ani a fost împușcat. Polițiștii care au investigat cazul au dezvăluit că scandalul dintre cei doi turiști au izbucnit din cauza faptului că tânărul și prietenii săi au dat volumul muzicii la maximum. Oamenii legii au dezvăluit și identitatea atacatorului.

Polițiștii au dezvăluit cine este atacatorul din Vama Veche

Colonelul în rezervă, Constantin Duca, are 57 de ani și a lucrat ca un expert criminalist. Cu o experiență vastă de peste 10 ani, el a fost profesor la prestigioasa Academie de Poliție București, la Institutul de Criminalistică, și ulterior a ocupat funcția de șef al Serviciului Criminalistic din Hunedoara. Acesta a fost unul dintre specialiștii de frunte ai României, care s-au dedicat reconstituirii unor crime tulburătoare.

ADVERTISEMENT

Potrivit polițiștilor, în mijlocul conflictului, Duca a scos în grabă un pistol de calibrul 9 mm și a tras un foc de avertisment către sol, în încercarea de a-i speria pe cei implicați. Potrivit martorilor, proiectilul a lovit însă suprafața de beton și a ricoșat, rănindu-l grav în picior pe tânărul în vârstă de 21 de ani.

”De la faţa locului a fost ridicată arma folosită de persoana în cauză, respectiv o armă letală cu glonţ de calibrul 9×19 mm, pe care aceasta o deţinea legal. Bărbatul a declarat că, pe fondul consumului de alcool şi al unor neînţelegeri cu alte persoane din camping, ar fi acţionat accidental pistolul. Bărbatul a fost condus la Clinica de Psihiatrie Palazu Mare, în vederea examinării neuropsihice”, au precizat  polițiștii constănțeni.

ADVERTISEMENT

Astfel, vacanța la mare s-a transformat rapid într-un adevărat coșmar, iar în timp ce victima era transportată la spital pentru îngrijiri medicale urgente, Duca și-a pus arma la tâmplă și a amenințat că se sinucide. Forțele de ordine au intervenit în grabă și au reușit să-l dezarmeze și să-l imobilizeze. Acesta a fost reținut și transportat la sediul poliției.

Bărbatul voia să-și pună capăt zilelor

Campingul din Vama Veche, cunoscut pentru atmosfera sa relaxată și locul de întâlnire preferat al turiștilor dornici de distracție, a fost scena unui incident tragic și tulburător. Autoritățile investighează în continuare circumstanțele exacte ale acestui incident șocant, în timp ce comunitatea locală și turiștii sunt încă marcați de violența și haosul care au cuprins paradisul de pe litoralul Mării Negre.

ADVERTISEMENT

”La data de 14 iulie a.c., în jurul orei 18. 20, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia – Biroul de Poliție Vama Veche – 2 Mai au fost sesizați cu privire la faptul că, pe fondul unui conflict spontan, într-un camping din stațiunea Vama Veche, un bărbat, de 21 de ani, ar fi fost împușcat în picior, cu o armă, de un bărbat, de 50 de ani.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. Bărbatul de 21 de ani a fost preluat de ambulanță și transportat la spital. Cercetările în acest caz sunt, în prezent, în derulare, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt, dar și pentru identificarea tipului de armă folosit.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la fața locului se află un negociator din cadrul IPJ Constanța, având în vedere faptul că bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a amenințat că se sinucide”, au transmis, vineri,  reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

ADVERTISEMENT