News

Cine este avocatul lui Vlad Pascu. Legătura acestuia cu Radu Mazăre

Vlad Pascu, tânărul care a spulberat un grup de oameni în timp ce-și conducea bolidul cu viteză mare pe un drum din 2 Mai, în timp ce era drogat, are un avocat de top.
14.03.2024 | 21:31
Cine este avocatul lui Vlad Pascu Legatura acestuia cu Radu Mazare
Cine este avocatul lui Vlad Pascu. Legătura acestuia cu Radu Mazăre
ADVERTISEMENT

Jean Andrei a fost cândva un notar apropiat de fostul primar Radu Mazăre, însă s-a reprofilat și acum este un avocat apreciat. Cu toate acestea, trecutul lui Jean Andrei este complicat, mai ales după condamnarea definitivă din 2019 din dosarul retrocedării plajelor. Jean Andrei este, totodată, fostul soț al judecătoarei Laura Andrei de la Curtea de Apel București.

Cine este avocatul lui Vlad Pascu. Legătura acestuia cu Radu Mazăre

Avocatul și-a reprezentat clientul, pe Vlad Pascu, în sala de ședințe a Judecătoriei din Mangalia, în condițiile în care Vlad Pascu se află în arest și a intrat în videoconferință. Conform Libertatea, Jean Andrei primise 2 ani de închisoare cu suspendare pentru legăturile sale din dosarul în care era implicat și Radu Mazăre.

ADVERTISEMENT

Interesant, notarul devenit avocat a primit doar 2 ani de închisoare cu suspendare doar pentru că o parte dintre infracțiunile de care era acuzat s-au prescris. Spre deosebire de Radu Mazăre, care a ajuns după gratii pentru 9 ani. Trebuie menționat că Jean Andrei și-a pierdut calitatea de notar după condamnare, însă s-a reprofilat în profesor la Facultatea de Drept de la Universitatea București, acolo unde predă dreptul roman.

Începând cu 30 mai 2023, Jean Andrei este și avocat definitiv în Baroul București, în ciuda faptului că are o condamnare penală. Judecătorii ÎCCJ spuneau despre Jean Andrei că prin conduita sa ”a adus atingere prestigiului profesiei pe care o exercită și a afectat încrederea publică ce trebuie să însoțească orice act notarial”.

ADVERTISEMENT

Fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, a fost condamnat la 9 ani de închisoare, în timp ce alte 32 de persoane au fost găsite vinovate în acest caz. Judecătorii au împărțit sentințe de 120 de ani de închisoare, iar zeci de hectare de teren s-au întors în proprietatea statului român.

Pe lângă Jean Andrei, ceilalți doi notari găsiți vinovați au fost Cristina Budei și Ruxandra-Luminița Darie. Toți cei trei notari au primit 2 ani de închisoare cu suspendare pentru ”asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni”. Cât despre restul faptelor pentru care au fost judecați, instanța a decis că aceste fapte s-au prescris, așadar sentința a fost blândă.

ADVERTISEMENT

Fostul notar al lui Radu Mazăre este acum avocatul lui Vlad Pascu

”În privința inculpaților Andrei Aurel Jean, Budei Cristina și Darie Ruxandra Luminița, notari publici, aceștia au sprijinit gruparea infracțională constituită la nivelul Primăriei Constanța, încheind în deplină cunoștință de cauza acte notariale false în beneficiul unor infractori.

Conținutul elaborat al actelor întocmite, ca și succesiunea acestora, demonstrează că în cazul acestor inculpați nu se poate vorbi despre o neglijență în exercitarea profesiei, ei fiind pe deplin conștienți că respectivele acte vor fi folosite în procedurile prevăzute de Legea nr. 10/2001, care vor fi astfel deturnate în favoarea unor persoane neîndreptățite la măsurile reparatorii prevăzute de lege.

ADVERTISEMENT

Prin conduită lor infracțională, acești inculpați au adus atingere prestigiului profesiei pe care o exercită și au afectat încrederea publică, care trebuie să însoțească orice act notarial”, se arăta în motivarea Înaltei Curți. În condițiile în care procesul a ținut 10 ani, magistrații au considerat că pedeapsa cu suspendare este suficientă.

”Ca modalitate de executare a pedepselor, instanța de apel apreciază că inculpații Andrei Aurel Jean, Budei Cristina și Darie Ruxandra Luminița au înțeles atingerea pe care au adus-o valorilor apărate de legea penală și își vor modifica pe viitor conduita în sensul respectării acestora, fără a fi nevoie de privarea de libertate a acestora. În consecință, va dispune suspendarea condiționată a executării pedepselor pe durata unui termen de încercare”, mai transmiteau reprezentanții ÎCCJ.

ADVERTISEMENT
Tags: