Life

Cine este Dan Condurache, noul actor din serialul Clanul. Ce personaj important interpretează

Dan Condurache are un rol în serialul Clanul, unde va interpreta un personaj important. Acesta poate fi văzut în episodul de duminică.
09.03.2023 | 00:23
Cine este Dan Condurache noul actor din serialul Clanul Ce personaj important interpreteaza
Cine este Dan Condurache și ce rol va avea în serialul Clanul. Sursa foto: Pro TV/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Condurache s-a alăturat distribuției serialului Clanul. Actorul a jucat în numeroase producții românești, printre care se numără și telenovele Regina și Aniela.

Dan Condurache are un rol în serialul Clanul. Ce personaj va interpreta

În episodul Clanul care va apărea duminica aceasta la Pro TV, un nou actor s-a alăturat distribuției. Dan Condurache interpretează rolul personajului Afganul, pe care cei care au vizionat episodul în avans pe VOYO l-au “cunoscut” deja.

ADVERTISEMENT

Noul personaj va avea un impact semnificativ asupra acțiunii din serial. De altfel, va influența inclusiv evoluția personajelor principale în episoadele ce urmează, notează click.ro.

Actorul a apărut în mai multe filme și seriale românești de-a lungul timpului. Printre acestea se numără și cel din telenovela Regina, unde l-a interpretat pe Don Antonucci, un personaj memorabil.

ADVERTISEMENT

A jucat și în Aniela, în rolul lui Iorgu Vulturescu, dar și în Iubire și Onoare și Pariu cu viața. A avut, de altfel, un rol important și în serialul Vlad, care a fost difuzat la Pro TV până la finalul anului 2021. L-a interpretat pe Titi Stamate, acela fiind ultimul său rol, înainte de cel din Clanul.

Dan Condurache, carieră de peste 40 de ani

Născut pe 26 iulie 1952, în Dorohoi, Dan Condurache și-a petrecut copilăria la Stâncești, în casa bunicilor. Acolo a început pasiunea sa pentru teatru, deoarece asculta piese de teatru radiofonic. A absolvit un liceu cu profil real în orașul natal, după care a decis să dea admitere la Teatru, la București.

ADVERTISEMENT

Dan Condurache a fost admis din prima, iar în 1975 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesorilor Octavian Cotescu și Ovidiu Schumacher. A jucat la Teatrul mic din București din 1975. A interpretat zeci de roluri, dar a făcut și film și teatru radiofonic.

În 1976 a avut primul său rol într-un film de televiziune, și anume cel al lui Ionel Din Domnișoaa Nastasia. Ulterior, în 1982, a avut debutul pe marele ecran, odată cu apariția filmelor La capătul liniei și Calculatorul mărturisește.

ADVERTISEMENT

În plan personal, Dan Condurache este căsătorit de mai bine de 30 de ani cu soția sa, Creola. Au împreună doi copii, Sebastian și Irina. Cei doi nu au urmat o carieră în actorie, la fel ca tatăl lor, care nu și-a dorit acest lucru în ceea ce îi privește.

ADVERTISEMENT