Life

Cine este Emilia Russu, artista care vrea să reprezinte Moldova la Eurovision 2022. A compus o piesă în limba sanscrită

Cine este Emilia Russu, artista care vrea să reprezinte Republica Moldova la concursul Eurovision 2022. Interpreta a compus o melodie în limba sanscrită.
28.01.2022 | 13:44
Cine este Emilia Russu artista care vrea sa reprezinte Moldova la Eurovision 2022 A compus o piesa in limba sanscrita
ADVERTISEMENT

Emilia Russu (30 de ani) vrea să reprezinte Moldova la Eurovision 2022, iar piesa pe care a pregătit-o este una specială. Artista va concura cu o melodie compusă într-o limbă moartă.

Este vorba despre piesa “Yama”, scrisă în limba sanscrită, una dintre cele mai vechi limbi de pe planetă.

ADVERTISEMENT

În cadrul unui interviu, Emilia Russu a explicat de ce a ales să interpreteze o piesă în sanscrită, dar și ce semnificație au versurile.

Cine este Emilia Russu, artista care vrea să reprezinte Moldova la Eurovision 2022

Emilia Russu a absolvit Academia de Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova, iar în prezent se ocupă cu muzica.

ADVERTISEMENT

Tânăra de 30 de ani vrea să reprezinte Moldova cu piesa “Yama”, scrisă în limba sanscrită. Este o limbă moartă, considerată a fi una dintre cele mai vechi din lume.

Cântăreața a explicat care este semnificația versurilor, care sunt dedicate lui Dumnezeu. Artista își dorea de mult timp să interpreteze o astfel de melodie.

ADVERTISEMENT

“Versurile sunt dedicate lui Dumnezeu. Aceasta e traducerea întregii piese: ‘Omule. Să medităm asupra marelui fiu, fiu al lui Dumnezeu. Fie ca acel Yama Deva (n.r. formă de divinitate), stapânul timpului, să ne inspire şi lumineze mintea şi înţelegerea’.

Demult îmi doream să interpretez această piesă. Totodată, m-am gândit cum ar fi dacă aş merge şi la Eurovision să cânt o mantră, adică o rugăciune, un text sacru în limba sanscrită, menit să elibereze conştiinţa facând legătură cu Dumnezeu.”, a declarat Emilia Russu pentru adevărul.md.

ADVERTISEMENT

În plus, Emilia Russu a mai spus că este mândră de rezultat și speră ca melodia să fie pe placul tuturor, mai ales al juraților, care vor decide ce artist va reprezenta Moldova în ediția din acest an a concursului muzical Eurovision.

“Sunt mândră de ce a ieşit. Sper să le placă tuturor această creaţie. Vreau, prin intermediul acestei piese, să le transmit o stare nouă, înălţătoare, de linişte şi eliberare.

Evident, juriul este cel care va alege şi va decide dacă interpretarea mea şi această piesă merită să reprezinte Moldova la ediţia din acest an a Eurovision.

Vreau să reînvii dragostea pentru frumos cu o piesă într-o limbă moartă.”, a mai declarat solista.

Cine este Emilia Russu

Emilia Russu este născută la Chișinău și este absolventa Academiei de Teatru şi Arte Plastice, la catedra de Estradă şi Jazz. S-a apucat de muzică de la vârsta de 21 de ani, atunci când și-a descoperit talentul muzical.

Sâmbătă, 29 ianuarie, se va desfășura etapa de “Audieri LIVE” a concursului Eurovision 2022 Moldova, începând cu ora 14:00. Această etapă va di transmisă live pe postul public de televiziune Moldova 2.

Modalitatea de jurizare va fi 100% juriu, potrivit regulamentului competiției. Criteriile de apreciere includ linia melodică, originalitatea piesei și interpretarea acesteia.

Artistul câștigător al etapei “Audieri LIVE” poate fi desemnat în calitate de Reprezentant al Republicii Moldova la concursul Eurovision 2022, în cazul în care Organizatorul local nu decide organizarea a două etape suplimentare, și anume Semifinala și Finala Națională Eurovision 2022.

Concursul internațional Eurovision Song Contest – 2022 va avea loc în perioada 10 – 14 mai, la Torino, Italia. În 2021, concursul a fost câștigat de trupa rock italiană Maneskin, cu melodia “Zitti e buoni”.

ADVERTISEMENT