News

Primele declarații ale femeii sfâșiate de câini, pe Lacul Morii: ”Sper să le dea de mâncare, să nu mai mănânce oameni”

Femeia sfâșiată de câini, pe Lacul Morii din București, acum o săptămână, a vorbit despre ce s-a întâmplat în acele momente și ce soluții vede ea pentru animalele care și-au făcut culcuș în zonă.
27.04.2022 | 16:30
Primele declaratii ale femeii sfasiate de caini pe Lacul Morii Sper sa le dea de mancare sa nu mai manance oameni
Femeia sfâșiată de câini în zona Lacului Morii din Capitală a explicat ce s-a întâmplat / Colaj Fanatik, Sursa Foto Inquam
ADVERTISEMENT

O femeie a fost sfâșiată, pe 21 aprilie 2022, în zona Lacului Morii din București, de o haită de câini. La o săptămână de la tragicul eveniment, FANATIK a stat de vorbă cu victima agresiunii câinilor, femeia povestindu-se cum decurge recuperarea și care crede ea că ar fi soluția pentru ca asemenea evenimente să nu se mai producă.

Femeia sfâșiată de câini pe Lacul Morii: ”Cunoșteam câinii, dar erau două haite”

În exclusivitate pentru FANATIK, femeia care a împlinit 43 de ani, a vorbit despre ce s-a întâmplat în ziua în care a fost atacată de cei 15-20 de câini în zona Lacului Morii, o zonă cu care ea era obișnuită și unde alerga regulat.

ADVERTISEMENT

”Eu alerg des pe acolo, locuiesc în zonă din 2018. Ca inginer de mediu am ceva experiență și am analizat ce se petrece acolo. Dar nu am estimat bine în acel moment. Un cățel prinsese o cârtiță în altă parte, fugea de haită și eu voiam să ocolesc pe unde mergea chiar acel cățel. Nu voiam să mă bag chiar pe lângă el, să creadă că îi fur cârtița, și am luat-o printre câini.

Eu cunoșteam câinii, dar erau două haite. Pe una o puteam struni, pe cealaltă, la fel, dar erau amândouă și nu am putut. Mă bucur că au fost acei oameni, acel biciclist, să mă salveze. Avusesem și o premoniție că se va întâmpla ceva rău. Există un Dumnezeu, am avut puțin noroc, au existat și cazuri fatale”, ne-a spus, în exclusivitate, femeia.

ADVERTISEMENT

Ajunsă la Spitalul Universitar din Capitală, femeia a fost preluată imediat de medicii de la Urgențe, iar apoi operată. ”Mă simt bine acum. Momentan sunt în recuperare, mai am de făcut o operație”, ne-a mai explicat ea, internată în continuare pentru tratament.

Femeia, apel la autorități: ”Eu cred că există soluții”

Deși a trecut prin momente cumplite, momente care ar fi putut duce chiar și la decesul ei, femeia sfâșiată de câini în zona Lacului Morii este convinsă că nu animalele sunt vinovate pentru ceea ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

”Știu că s-au sesizat autoritățile. Sper că se vor lua măsurile administrative potrivite, că se vor implica cele două primării care se ocupă de amenajarea zonei Lacului Morii și în amonte, pe Dâmbovița, către Stadionul Chiajna. Sper să își dea mână cu mână și, împreună cu ceilalți, să pună lucrurile la punct.

Cred că ar trebui să se facă un grup de lucru între primăriile de acolo (Primăria Sectorului 6 și Primăria Chiajna, n. red.), cu Poliția, să rezolve situația. Eu cred că există soluții. Acei câini pot fi castrați. Sunt multe familii în străinătate care au nevoie de căței și i-ar adopta. Din ceea ce știu nu i-au adunat încă pe toți, au ridicat doar vreo 10 din cei 15-20 care m-au atacat”, a mai spus, pentru FANATIK, femeia care, acum  săptămână, a căzut victimă haitelor de câini sălbăticiți din zonă.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, ne-a mai precizat femeia, este convinsă că există și o parte bună a celor întâmplate. ”E bine că am fost eu și nu au fost alții, niște copii… Eu sper să le dea de mâncare, să nu mai mănânce oameni, iar zona aceea a Lacului Morii să devină o zonă de agreement, ne-a mai precizat femeia.

ADVERTISEMENT

Femeia a ajuns la spital și a fost operată de urgență

După ce a fost salvată de un biciclist din colții câinilor maidanezi din zona Lacului Morii, femeia a ajuns la Spitalul Universitar din Capitală. Acolo, după ce a fost ajutată de un psiholog să comunice cu cadrele medicale, a fost operată de o echipă de medici. Femeia avea multiple plăgi la nivelul scalpului și în zona brațului drept, dar a ajuns la spital conștientă, chiar dacă a pierdut mult sânge.

Conform informațiilor difuzate până acum, autoritățile au deschis o anchetă în acest caz pentru a fi văzut cine va fi tras la răspundere. Până atunci însă, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a făcut un apel la bucureșteni pentru a steriliza câinii.

“Facem apel la cetăţeni sa înţeleagă importanţa sterilizării câinilor, mai ales că PMB prin ASPA are în derulare un program de sterilizări gratuite”, au spus reprezentanţii ASPA.

Tags:
Un student român la Cambridge a cercetat cine sunt politicienii și partidele care...
Un student român la Cambridge a cercetat cine sunt politicienii și partidele care au atacat oamenii vulnerabili ca să mobilizeze electoratul
S-a iubit cu George Clooney și Vieri, a divorțat de 3 luni și...
S-a iubit cu George Clooney și Vieri, a divorțat de 3 luni și tocmai a început o relație cu un român cu 15 ani mai tânăr
La ce temperatură trebuie setat aerul condiţionat şi de ce nu trebuie să...
La ce temperatură trebuie setat aerul condiţionat şi de ce nu trebuie să fie una mică
Ana Muntean a făcut anunţul! Decizia surprinzătoare a femeii prinse la hotel cu...
Ana Muntean a făcut anunţul! Decizia surprinzătoare a femeii prinse la hotel cu Ciprian Marica
Adio, America Express! Anunț surpriză din partea Antenei 1
Adio, America Express! Anunț surpriză din partea Antenei 1
Mărturii zguduitoare despre înjunghierea copiilor într-un parc din Franța. Prima fotografie cu atacatorul...
Mărturii zguduitoare despre înjunghierea copiilor într-un parc din Franța. Prima fotografie cu atacatorul în acțiune
O fetiță de un an a fost găsită moartă într-o mașină, după ce...
O fetiță de un an a fost găsită moartă într-o mașină, după ce tatăl ei a uitat să o lase la creșă
Reacția oficială a Poliției în cazul morții creatorului de modă Stephen Pelger
Reacția oficială a Poliției în cazul morții creatorului de modă Stephen Pelger
Ultimele imagini cu Stephan Pelger înainte să se sinucidă! A băut 12 pahare...
Ultimele imagini cu Stephan Pelger înainte să se sinucidă! A băut 12 pahare de vin singur pe o terasă
Fostul soț al Angelei Similea a rupt tăcerea: Toti cei cu care s-a...
Fostul soț al Angelei Similea a rupt tăcerea: Toti cei cu care s-a culcat erau casatoriti. S-a culcat si cu Piersic, si cu nasul nostru. Acuzațiile fostului soț
Anunț de ULTIMĂ ORĂ despre starea de sănătate a actriței Shannen Doherty
Anunț de ULTIMĂ ORĂ despre starea de sănătate a actriței Shannen Doherty
Veste ŞOC despre ELENA UDREA! Curtea Supremă A DECIS ACUM. Breaking News
Veste ŞOC despre ELENA UDREA! Curtea Supremă A DECIS ACUM. Breaking News
Cum te cheamă? Află din ce zonă a României provine numele tău de...
Cum te cheamă? Află din ce zonă a României provine numele tău de familie?