Sport

Cine este Kolos Kovalivka, adversara FCSB în turul 3 preliminar al Conference League. Când au loc meciurile

FCSB a fost cap de serie la tragerea la sorți pentru turul 3 preliminar al Conference League și va înfrunta formația ucraineană Kolos Kovalivka.
19.07.2021 | 15:58
Cine este Kolos Kovalivka adversara FCSB in turul 3 preliminar al Conference League Cand au loc meciurile
ADVERTISEMENT

Se poate spune că echipa lui Gigi Becali a avut noroc la tragerea la sorți de la Nyon, formația ucraineană nefiind una care să sperie.

Pentru a ajunge la duelul cu Kolos, ”roș-albaștrii” trebuie să treacă mai întâi de Şahtior Karagandy din Kazahstan, în turul doi preliminar.

ADVERTISEMENT

Când se joacă FCSB – Kolos Kovalivka, în turul 3 preliminar din Conference League

Presupunând că nu vor avea avea probleme în a obține biletele pentru turul trei preliminar din Conference League, FCSB va juca pentru un loc în play-off cu reprezentanta Ucrainei, Kolos Kovalivka, care a încheiat sezonul trecut pe un onorabil loc 4 în campionat.

Prima manșă va avea loc în Ucraina, la 5 august, returul fiind programat o săptămână mai târziu, în România. În sezonul precedent, Kolos Kovalivka s-a întâlnit de trei ori cu Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Pe terenul campioanei Ucrainei, Kolos a scos un nesperat 2-2, în timp ce acasă a pierdut extrem de clar, scor 0-3. Cele două s-au întâlnit și în sferturile de finală ale Cupei, iar Dinamo Kiev s-a impus cu greu după loviturile de departajare.

Povestea Cenușăresei din fotbalul ucrainean

Kolos Kovalivka este un club înființat în 2012, iar timp de tri ani a evoluat în ligile de amatori, mai exact în campionatul regiunii Kiev. În 2015 a devenit club profesionist, s-a înscris în liga a treia și a reușit promovarea din primul an.

ADVERTISEMENT

După trei sezoane petrecute în liga secundă, formația care poartă numele societății sportive ucrainene Kolos a reușit să ajungă pe prima scenă a fotbalului din Ucraina. A terminat primul sezon pe locul 6 și a câștigat barajul cu FC Mariupol pentru participarea în Europa League.

La prima apariție în cupele europene, Kolos Kovalivka a trecut în turul doi preliminar de echipa elenă Aris Salonic, scor 2-1, dar a pierdut în faza următoare în fața croaților de la NK Rijeka, scor 0-2 după prleungiri. În sezonul precedent, formația a terminat campionatul pe poziția a patra și și-a câștigat dreptul de a juca direct în turul trei preliminar al Conference League.

ADVERTISEMENT

Kolos are 6 străini în lot

Președintele clubului este Andriy Zasukha, iar antrenor este Ruslan Kostyshyn, care se află pe banca tehnică încă din 2014 când echipa evolua la amatori. Tehnicianul în vârstă de 44 de ani este adeptul sistemului 4-1-4-1, dar în meciurile mai dificile abordează un sistem 5-4-1.

Lotul celor de la Kolos Kovalivka este unul modest, cu o valoare de 9.750.000 de euro, comparativ cu cel al vicecampioanei României, FCSB, care se ridică la peste 31.000.000 de euro. Cel mai valoros jucător este atacantul Anatoliy Nuriev, transferat în această vară de FK Minaj, și care este cotat la 900.000 de euro.

Tehnicianul Ruslan Kostyshyn are în lot șase jucători străini: bielorușii Aleksandr Pavlovets și Nikolai Zolotov, rusul Matija Rom, camerunezul Alvaro Ngamba, senegalezul Mamadou Danfa și georgianul Nika Sichinava.

ADVERTISEMENT