News

Cine este pădurarul împușcat mortal de un coleg de vânătoare în Bihor. Bărbatul avea 3 copii

09.05.2021 | 15:31
Cine este padurarul impuscat mortal de un coleg de vanatoare in Bihor Barbatul avea 3 copii
ADVERTISEMENT

Tragedie în județul Bihor. Un bărbat a fost împușcat în cap în timpul unei partide ilegale de vânătoare. Între timp, s-a aflat și cine este pădurarul care și-a pierdut viața în urma acestui accident.

Presa locală informează că bărbatul care a fost împușcat, vineri, în cap, într-o pădure din zona Remetea este pădurar în Meziad, se numeşte Marius Laza, avea 46 ani şi era tatăl a 3 copii.

ADVERTISEMENT

Partida de vânătoare la care au participat acesta şi bărbatul care l-a împușcat, Sebastian Bologa, a fost una ilegală, a confirmat reprezentantul AJVPS Bihor, Sorin Ile, dar şi Poliţia Bihor, scrie EBihoreanul.

Cine este pădurarul împușcat mortal în cap de un coleg de vânătoare, în Bihor

Partidă ilegală de vânătoare încheiată tragic la finalul acestei săptămâni în vestul țării. Doi bihoreni au ieșit să vâneze într-o pădure de pe raza localității bihorene Remetea. Unul dintre ei a fost împușcat accidental în cap.

ADVERTISEMENT

Ulterior, bărbatul lovit de glonte a decedat sâmbătă, 8 mai, după ce s-a aflat o zi în stare gravă, la spital. Acesta era tatăl a 3 copii. Victima, Marius Laza, era pădurar la un Ocol privat. Partenerul său de vânătoare este cercetat acum pentru ucidere din culpă.

În urmă cu două zile, Poliţia Bihor a emis un comunicat legat de acest caz, arătând că partida de vânătoare era neautorizată, dar că cei doi bărbaţi (victima şi cel care a tras) deţin legal arme.

ADVERTISEMENT

”Vineri, 7 mai, în jurul orei 13.24, poliţiştii Secţiei nr.2 de Poliţie Rurală Beiuş au fost sesizaţi în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, într-o pădure de pe raza localităţii bihorene Remetea, a avut loc un accident de vânătoare, în urma căruia un bărbat a fost împuşcat accidental”, se arată în comunicatul IPJ Bihor.

Poziția oficială AJVPS despre acest caz

Potrivit Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Bihor (AJVPS), partida de vânătoare la care au participat victima şi bărbatul care l-a împuşcat, Sebastian Bologa, a fost una ilegală.

ADVERTISEMENT

”Nu este autorizată vânătoare pe fondul respectiv. Am fost acolo, nu am apucat să văd prea multe, deocamdată nu m-au lăsat (n.r. – poliţiştii). S-a întâmplat în pădurea de la Remetea către Meziad.

Victima a fost vânător la noi în asociaţie, până în urmă cu doi ani, când s-a mutat în altă asociaţie. Cel care a tras, Bologa Sebastian, este membru şi în prezent. Dar nu ştim cu ce armă a tras, nu ştim câţi au fost, la ce vânat au mers. Până nu termină Poliţia cercetările, nu vom putea stabili”, a declarat pentru sursa citată, Sorin Ile, reprezentant al AJVPS Bihor.

ADVERTISEMENT