Life

Cine este părintele Alexandru Balaban de la Batem Palma. Cum a ajuns un adevărat înger păzitor pentru sute de oameni sărmani

Preotul Alexandru Balaban, câștigătorul ediției de azi, 23 decembrie 2022, de la Batem Palma, va folosi premiul de 15.000 de lei pentru sute de oameni sărmani.
23.12.2022 | 20:29
Cine este parintele Alexandru Balaban de la Batem Palma Cum a ajuns un adevarat inger pazitor pentru sute de oameni sarmani
Cine este părintele Alexandru Balaban de la Batem Palma. Sursa foto: instagram/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Câștigătorul ediției de azi, 23 decembrie 2022, de la Batem Palma, pe numele lui Alexandru Balaban este preot în parohia Dăeni din Tulcea. La doar 32 de ani, slujitorul lui Dumnezeu a devenit ocrotitorul celor din comunitatea pe care o păstorește, iar premiul de 15.000 de lei îi vor fi de folos pentru ajutorarea oamenilor care nu au ce pune pe masă în ziua de Crăciun.

Cum a ajuns Alexandru Balaban de la Batem Palma ocrotitorul oamenilor sărmani

Din 2012, preotul Alexandru Balaban a întins o mână oricărui om care i-a ieșit în cale, fiind numit chiar de către aceștia ”Preotul care salvează Crăciunul“.

ADVERTISEMENT

Și prin participarea la emisiunea concurs Batem Palma, preotul a avut ca vis câștigarea unui premiu consistent pentru a le face viața mai frumoasă oamenilor în prag de sărbători. Așa se face că suma de 15.000 de lei o va folosi în totalitate pentru ca sute de oameni sărmani să fie mângâiați.

El a dăruit în cadrul proiectului ”Fii şi tu Moş Crăciun“, peste 500 de cadouri copii din satul Dăeni. Micuţii îi scriu Moşului, care, cu susținerea cadrele didactice de la şcoală sau a reprezentanţilor unor asociaţii, le îndeplinește copiilor infimele dorințe: încălţăminte, jucării, cărţi.

ADVERTISEMENT

Oamenii dăruiesc mult mai mult decât cer copiii. Poate, dacă aş fi strâns bani, nu aş reuşit să cumpăr atâtea lucruri, dar atunci când fiecare primeşte o scrisoare a unui copil şi încearcă să îi îndeplinească dorinţa, cumpără mult mai multe daruri”, explică părintele Alexandru Balaban.

”Religia mea era fotbalul“

Câștigătorul ediției de azi, 23 decembrie 2022, de la Batem Palma recunoștea în ultimă cu ceva timp că nu a fost mereu un om al Bisericii. Însă, o bătrână, tuşa Biţa, așa cum o numea el, i-a arătat calea spre Dumnezeu, după accident care îl putea lăsa paralizat pe viață.

ADVERTISEMENT

Am fost un copil rebel. Luam Biserica în râs, iar religia mea era fotbalul.

Lângă noi locuia o bătrână, tuşa Biţa, care vinde lumânări la Biserica. Năzdrăvan cum eram, îi rupeam gardul şi spărgeam geamurile. Dar, într-o zi, am căzut de pe căruţă plină cu paie şi mi s-au deplasat câteva inele de la coloană. O vreme, toţi au crezut că am paralizat.

Bătrâna a stat deseori lângă mine în acea perioadă şi a început să-mi vorbească de sfinţi. Într-o seară, am visat că vine la mine o bătrână. A doua zi, i-am spus şi tuşei visul meu şi ea mi-a zis atunci: `Asta-i Sfânta Parascheva`, mi-a zis ea atunci”, a mai povestit părintele Alexandru Balaban de la Batem Palma.

ADVERTISEMENT

”Am fost hirotonit de Sfânta Parascheva”

Viața i-a mai dat o lovitură câțiva ani mai târziu când, din cauza unei sinuzite a ajuns să intre comă. O noua apariție a Sfânta Parascheva, care ăl veghea din nou, l-a ajutat să conștientizeze puterea credinței.

Am vrut să renunţa la şcoală, eram ultimul. O auzeam pe mama care îmi vorbea, dar nu puteam să-i răspund.

Atunci am visat-o din nou pe Sfânta Parascheva, cea care m-a vegheat şi de data aceasta. De altfel, această sfântă m-a călăuzit de atunci mereu: am fost hirotonit de Sfânta Parascheva şi slujesc la o biserică cu acest hram”, mai spune preotul.

ADVERTISEMENT
Tags: