Life

Cine este patronul de la Auchan şi Leroy Merlin. Nu a luat BAC-ul şi face parte din cea mai bogată familie a ţării sale

Cine este fondatorul Auchan și Leroy Merlin. Nu are BAC-ul și este cel mai bogat om din țara lui, cu o avere de peste 40 de miliarde de euro.
29.10.2022 | 01:05
Cine este patronul de la Auchan si Leroy Merlin Nu a luat BACul si face parte din cea mai bogata familie a tarii sale
Cine a fondat Auchan si Leroy Merlin. Sursa foto: Hepta/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

V-ați întrebat vreodată cui aparțin retailer-urile Auchan și Leroy Merlin? Aflați că patronul lor are în prezent 91 de ani și o avere de peste 40 de miliarde de euro. Astfel, el este cel mai bogat om din țara sa.

Miliardarul care a înființat Auchan și Leroy Merlin. Cum a reușit fără BAC

Gerard Mulliez a pus bazele Auchan și Leroy Merlin. El ar putea fi unul dintre dintre adepții teoriei potrivit căreia nu îți trebuie prea multă carte ca să ajungi departe.

ADVERTISEMENT
Gerard Mulliez
Gerard Mulliez, fondatorul Auchan. Sursa foto: Leaders League

 

Gerard Mulliez, originar din Roubaix, Franța, nu a fost un elev bun la școală, de altfel, nici examenul de Bacaluareat nu l-a luat. Însă, soarta avea să-i surâdă atunci când era tânăr, deoarece s-a dedicat afacerii familiei.

Mai exact, chiar dacă nu a excelat la învățătură, se spune despre Gerard Mulliez că și-a început cariera de ”business man” la o companie a unui brand elitist, ce-i aparținea tatălui, care la rândul său a moștenit-o de la bunici.

ADVERTISEMENT

Nu a durat mult, iar Gerard a fost pus președintele firmei, iar succesul a fost de partea lui, căci la 29 de ani, în 1961, a deschis primul magazin Auchan, în Roubaix.

Cum a deschis Gerard Mulliez magazinul Auchan

Ideea i-a venit tânărului antreprenor după ce a vizitat Statele Unite ale Americii. Odată cu trecerea timpului, Gerard Mulliez și-a creat un adevărat imperiu.

ADVERTISEMENT

Francezul și întreaga lui familie și-au mai deschis și alte afaceri, după Auchan, respectiv: Decathlon, Leroy Merlin, Boulanger, Saint-Maclou, Kiabu, Orsay, Pimkie și Flunch.

Astfel, în momentul de față, familia Mulliez deține peste 7.000 de magazine în 30 de țări, cu un staff de circa 300.000 de oameni.

ADVERTISEMENT

Totuși, Auchan rămâne cel mai impozant business al ”Imperiului Mulliez”. Rețeau este a doua ca mărime din Franța, iar la nivel global dispune de 639 hipermarketuri și 2874 supermarketuri în: Europa, Maroc, Taiwan, Dubai sau China.

În anul 1996, Gerard Mulliez se retrage din funcția de președinte al Auchan, iar zece ani mai târziu din cea de CEO. În schimb, l-a lăsat la conducere pe nepotul său, Vianney Mulliez.

Gerard Mulliez, tată a trei copii

În anul 2004, cel mai bogat om din Franța și printre cei mai bogați din lume a primit Legiunea de Onoare. Auchan și Leroy Merlin, de altfel, sunt astăzi prezente și în România.

În plan personal, proprietarul Auchan este căsătorit și are trei copii, care locuiesc în Croix, lângă Lille. Se mai spune despre el că este o fire economă, care preferă mai degrabă să investească banii, decât să-i cheltuiască.

ADVERTISEMENT