Cine este Richard Abou Zaki, noul jurat de la Chefi la Cuțite. Câți ani are, de fapt. Surpriza e mare. Emisiunea, care are de sezonul acesta patru jurați, debutează peste numai câteva zile, luni, 18 martie 2024.
Cine este Richard Abou Zaki, actualul jurat al show-ului culinar Chefi la cuțite. Care este, în realitate, vârsta bucătarului care s-a născut în orașul Piatra Neamț din județul Neamț, însă a plecat în Italia când avea numai 5 ani.
La cei 27 de ani pe care îi are în prezent deține un restaurant cu o stea Michelin în Italia. Acest lucru se întâmpla la numai 8 luni de la deschiderea localului, subliniind că și-a descoperit pasiunea pentru gătit la 8 ani.
La acea vreme rămânea singur acasă pentru că mama sa lucra într-o fabrică și era extrem de ocupată. Cunoscutul chef de la Antena 1 a reușit să se afirme în acest domeniu, în ciuda faptului că nu a avut parte de susținerea tatălui său, de origine libaneză.
Juratul de la Chefi la cuțite și-a început cariera ca chef de partie în celebrul restaurant Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia. Richard Abou Zaki a revenit ulterior în Italia, unde a muncit ca și sous-chef, împreună cu faimosul Chef Massimo Bottura.
Cei doi au lucrat împreună la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin clasat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori. După 3 ani petrecuți aici și-a deschis primul restaurant, Retroscena.
Acesta este localul care a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare. În felul acesta chef Richard Abou Zaki a devenit unul dintre cei mai tineri bucătari din Italia recompensat cu o stea Michelin.
Richard Abou Zaki are o poveste de viață impresionantă pe care a dezvăluit-o chiar în cadrul emisiunii Chefi la cuțite, unde a fost invitat special în urmă cu aproximativ un an. Juratul de la Antena 1 a lucrat cu nume mari din gastronomia internațională, cum ar fi: Michel Roux și Massimo Bottura.
„Mama mea muncea în fabrică, așa că eu am început să gătesc de pe la 8 ani, crescând cu această pasiune. De-atunci mi-am dorit să devin bucătar. Cred că acesta a fost destinul meu. Am plecat în Italia cu mama când eu aveam 5 ani.
Când am început să lucrez în bucătăria unui restaurant din Italia, munceam și câte 16-17 ore. Intram când era noapte și ieșeam când era noapte. Așa a început parcursul meu la același restaurant la care a lucrat și Gordon Ramsay”, a declarat bucătarul, conform viva.ro.