News

Cine se afla la bordul avionului prăbușit la Giurgiu: “Cred că e vorba chiar de dânsul aici”

Potrivit primarului din comuna Lețca Nouă, una din persoanele care a murit în accidentul aviatic de sâmbătă din Giurgiu ar fi directorul aerodromului din localitate
27.08.2022 | 18:01
Cine se afla la bordul avionului prabusit la Giurgiu Cred ca e vorba chiar de dansul aici
Două persoane și-au pierdut viața în accidentul aviatic din Giurgiu. Sursa foto: ISU
ADVERTISEMENT

Marian Negru, primarul din comuna Lețca Nouă, a declarat sâmbătă că una din persoanele care a murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Giurgiu ar fi chiar directorul aerodromului din localitate.

Directorul aerodromului, mort în accidentul aviatic

Într-o declarație făcută la postul Antena3, primarul din Lețca Nouă, Marian Negru, a precizat că una din persoanele care a murit în accidentul aviatic de sâmbătă ar fi chiar directorul aerodromului din localitate.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai spus că cea de-a doua persoană decedată în acest accident ar fi o tânără de 28 de ani, precizând că accidentul s-ar fi produs în urma unei defecțiuni la motor.

„Ne-au sunat de la poliţie, ne-au întrebat dacă avem informaţii că a picat un avion în pădure. După aceea am dat şi eu telefoane la prieteni şi am găsit locaţia.

ADVERTISEMENT

Am înţeles că ar fi avut o defecțiune la motor.

Directorul aerodromului, cred că e vorba chiar de dânsul aici, de cel decedat. Știu că are 54 de ani, nu vă pot spune numele. El și încă o fată de 28 de ani s-ar fi aflat la bordul aeronavei”, a declarat primarul Marian Negru.

Acesta a mai precizat că accesul în pădurea în care s-a prăbușit avionul este unul greoi, și că localnicii au ajutat autoritățile în găsirea epavei aeronavei.

ADVERTISEMENT

„A fost trimis un avion SMURD, intevin poliția, pompierii, jandarmii, au venit foarte repede, o mobilizare mare. Noi, din comună, am ajutat cu cetățenii care au venit, au căutat și am găsit până la urmă. Aeronava e un avion de mici dimensiuni de două locuri, prăbușit în pădure, înregistrat la aerodrom aici.

Accesul în pădure e greoi pentru echipele de salvare, nu se poate ajunge cu maşina”, a mai precizat edilul.

ADVERTISEMENT

Avionul s-a prăbușit la scurt timp după decolare

Aerodromul din Leţca Nouă a fost deschis în urmă cu aproximativ doi ani, însă primarul localității a precizat că în ultimele luni nu au mai avut loc alte zboruri.

Sâmbătă, în jurul orei 14.00, autoritățile au fost alertate cu privire la faptul că un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în apropierea aerodromului din Lețca Nouă, martorii anunțând că au observat momentul prăbușirii și fumul ce se ridica de la locul unde aeronava s-a prăbușit.

Echipajele de intervenție ale ISU Giurgiu care au ajuns la locul prăbușirii au anunțat că la fața locului au fost identificate două persoane decedate.

ADVERTISEMENT