Sport

Cine sunt reprezentantele Hong Kong, adversarele României în drumul spre medalie la tenis de masă

România s-a calificat în sferturile de finală în competiţia feminină de tenis de masă, după victoria cu Egipt. Urmează un duel mai complicat, cu Hong Kong.
01.08.2021 | 08:46
Cine sunt reprezentantele Hong Kong adversarele Romaniei in drumul spre medalie la tenis de masa
ADVERTISEMENT

Elizabeta Samara, Daniela Dodean şi Bernardette Szocs au obţinut victorii pe linie în confruntarea cu Egipt, din optimile de finală de la Jocurile Olimpice.

A fost o victorie clară pentru “tricolore”, care merg mai departe şi vor înfrunta Hong Kong. Doar Szocz a avut ceva emoţii în confruntarea cu Egipt, dar a întors-o spectaculos pe Dina Meshref, pentru 3-2 la seturi.

ADVERTISEMENT

Cine sunt reprezentantele Hong Kong, adversarele României la tenis de masă în sferturile de finală la Jocurile Olimpice

Cu o victorie luni, cu Hong Kong, România şi-ar asigura prezenţa în semifinale, dar şi că va putea lupta măcar pentru medalia de bronz. Taiwan, SUA, Japonia şi Ungaria sunt posibilele adversare din semifinale.

Doar că misiunea contra reprezentantelor Hong Kong nu va fi deloc una facilă pentru “tricolore”. Asiaticele au trecut de Brazilia, scor 3-1, pentru a-şi asigura prezenţa în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Lee Ho Ching, Soo Wai Yam Minnie şi Doo Hoi Kem sunt reprezentantele Hong Kong, pe care România le va înfrunta luni, pentru semifinale în turneul feminin de tenis de masă.

Doo Hoi Kem, cel mai mare pericol pentru România, dintre reprezentantele Hong Kong

Doo Hoi Kem se anunţă a fi cea mai dificilă adversară a româncelor. Este clasată pe locul 14 în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Tenis de Masă.

ADVERTISEMENT

Doo Hoi Kem a fost la un pas să producă o mare surpriză în turneul de simplu. A condus-o cu 2-0 la seturi pe principala favorită a competiţiei, Chen Meng, în sferturile de finală, dar a fost învinsă în cele din urmă.

Soo Wai Yam Minnie este pe locul 28 în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Tenis de Masă. În proba de simplu a fost învinsă în turul 2 de Maria Xiao, reprezentanta Spaniei.

ADVERTISEMENT

Bernardette Szocs, cea mai bine clasată reprezentantă a României. Este pe 26 în ierarhia Federaţiei Internaţionale

Lee Ho Ching este pe locul 45 în clasamentul mondial şi s-a dovedit veriga slabă a selecţionatei Hong Kong în partida cu Brazilia.

Lee Ho Ching a fost învinsă de Caroline Kumahara, pentru singurul punct câştigat de Brazilia. Ulterior, Doo Hoi Kem a adus calificarea pentru Hong Kong.

Bernardette Szocs este cea mai bine clasată jucătoare în clasamentul mondial, pe locul 26. Elizabeta Samara este pe locul 34, iar Daniela Dodean este pe 105.

ADVERTISEMENT