Sport

Cine transmite la TV Israel – România, meciul care ne poate duce la Euro 2024

Israel - România este cel mai important duel pentru "tricolori" din preliminariile pentru calificarea la Euro 2024. Află cine transmite meciul care ne poate duce în Germania.
18.11.2023 | 13:09
Cine transmite la TV Israel  Romania meciul care ne poate duce la Euro 2024
Israel - România este cel mai important duel pentru "tricolori" din preliminariile pentru calificarea la Euro 2024. Află cine transmite meciul care ne poate duce în Germania. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Israel România se joacă sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21:45, în Ungaria, pe Pancho Arena. Pentru “tricolori” va fi cel mai important duel din preliminariile pentru calificarea la Euro 2024. Astfel, România are șansa de a se califica la Campionatul European din Germania.

Cine transmite la TV meciul care ne poate duce la Euro 2024

Duelul dintre cele două echipe naționale va fi transmis de Prima TV. Aceștia au avut drepturile de televizare împărțite cu cei de la Antrena. Fiecare post a avut dreptul la câte 5 meciuri ale echipei naționale a României din perioada preliminariilor pentru Euro 2024. Acestea au difuzat meciurile “tricolorilor” pe rând, astfel, ultima partidă cu Elveția va putea fi urmărită pe Antena 1.

ADVERTISEMENT

Românii pot fi alături de duoul de comentatori, Costi Mocanu și Emil Grădinescu. Cei doi vor analiza înainte de partida Israel – România și după aceasta toate momentele împreună cu Florin Răducioiu și Viorel Moldovan. În schimb, pentru ultimul meci de pe Antena 1, Felix Drăghici și Andrei Rădulescu vor comenta întâlnirea cu Elveția. Iar Gică Popescu va analiza momentele partidei.

Israel – România, cel mai important duel pentru “tricolori”. Calculele calificării

Elveția a făcut doar 1-1 în deplasare cu Israel (meci disputat la Felcsut în Ungaria) și a ratat șansa de a se califica la Euro indiferent de rezultatele din ultimele două etape. În urma acestui rezultat, Elveția și România se află pe primele două locuri în clasament, cu 16 puncte, în timp ce Israel ocupă treapta a treia cu 12 puncte.

ADVERTISEMENT

Iar în ceea ce ne privește, situația calificării este foarte simplă. Avem două variante din 3 la meciul direct cu Israelul de sâmbătă, adică victoria sau egalul. Cu minim un punct obținut la Felcsut, „tricolorii” lui Edi Iordănescu vor merge la Euro 2024 indiferent de rezultatele înregistrate în ultima etapă.

Lucrurile se complică însă grav dacă vom pierde contra Israelului, care va veni la doar un punct în spatele nostru înaintea ultimei etape. În care noi vom juca pe teren propriu cu Elveția, în timp ce ei se vor deplasa în Andorra, un meci mult mai ușor, cel puțin din punct de vedere teoretic.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, variantele calificării sunt următoarele:

  • România merge la Euro cu o victorie în fața Elveției, indiferent de ce face Israel în Andorra;
  • România se califică și cu un egal contra Elveției, cu condiția ca Israel să nu câștige în Andorra;
  • „Tricolorii” se pot califica la turneul final chiar și în cazul unui eșec cu Elveția, dar numai dacă Israel pierde în Andorra;
  • Dacă România nu câștigă cu Elveția, iar Israel bate în Andorra, atunci pierdem calificarea la Euro 2024.
2,75 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „2 solist” la Israel - România