Sport

Cine va fi selecționerul României după Euro 2024! Răzvan Burleanu: ”Putem trece la nivelul următor”

Răzvan Burleanu a vorbit despre situația lui Edi Iordănescu, al cărui contract de selecționer al naționalei României se încheie după Euro 2024.
19.04.2024 | 15:52
Cine va fi selectionerul Romaniei dupa Euro 2024 Razvan Burleanu Putem trece la nivelul urmator
Răzvan Burleanu a vorbit despre situația lui Edi Iordănescu, al cărui contract de selecționer al naționalei României se încheie după Euro 2024. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Tehnicianul a fost dorit din sezonul viitor de Legia Varșovia, dar faptul că nu a dat un răspuns ferm i-a făcut pe polonezi să nu mai aștepte după el și s-au reorientat rapid spre alt antrenor.

Răzvan Burleanu, detalii despre negocierile cu selecționerul României

Președintele FRF a susținut o conferință de presă în care a vorbit de stadiul negocierilor cu selecționerul României pentru prelungirea înțelegerii. Răzvan Burleanu a anunțat data până la care așteaptă un răspuns clar din partea lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

”Ne-am propus ca până la plecarea în Germania, la Euro 2024, să cunoaștem numele selecționerului care va califica echipa națională de fotbal a României și la Campionatul Mondial. În momentul de față, sentimentul tuturor, al administrației, al departamentului tehnic, inclusiv al selecționerului, este că ne dorim să continuăm împreună.

Astfel încât, în perioada următoare vă vom împărtăși mult mai multe informații. Cu siguranță va fi nevoie de un contract nou ca să putem continua. Dar relația noastră cu toți selecționerii a fost una extraordinară. Suntem într-un moment fericit și putem trece la nivelul următor. Aceea de a dezvolta fotbalul pe toate zonele.

ADVERTISEMENT

Niciunul dintre selecționerii cu care am colaborat, începând de la Anghel Iordănescu, din 2014, de când actuala conducere a Federației a preluat administrația, aspectul financiar nu a contat. Același aspect a fost și la jucători”, a declarat Burleanu.

Stoichiță, încrezător că se va ajunge la un numitor comun

În urmă cu 2 săptămâni, FANATIK anunța în exclusivitate că între Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu nu au existat deocamdată negocieri concrete pentru prelungirea contractului. Singura discuție pe care au avut-o părțile a avut ca subiect o nouă înțelegere pe 4 ani, până în 2028, dar nu s-a ajuns la niciun detaliu. Nici de obiective, nici de sume de bani!

ADVERTISEMENT

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a mărturisit la FANATIK SUPERLIGA că este convins de faptul că Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu se vor înțelege până la urmă și vor ajunge la un acord.

Contestat dur după ce România a retrogradat în al treilea eșalon din Liga Națiunilor, Edi Iordănescu a reușit să redreseze naționala și să o califice neînvinsă la Euro 2024, dintr-o grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, cu bilanț de 6 victorii și 4 rezultate de egalitate.

ADVERTISEMENT

Selecționerul a dat de înțeles în repetate rânduri că doar ”tricolorii” îl pot convinge prin prestația lor de la turneul final să-și prelungească angajamentul cu FRF. Obiectivul pe care Iordănescu jr. l-a impus este calificare în optimi.

ADVERTISEMENT