Sport

Răzvan Burleanu răsuflă ușurat: Edi Iordănescu nu pleacă la Legia Varșovia! Polonezii au numit antrenor

Edi Iordănescu menține suspansul în privința prelungirii contractului cu FRF și după EURO 2024. Legia Varșovia s-a interesat de selecționerul României, dar a numit alt antrenor
10.04.2024 | 12:30
Razvan Burleanu rasufla usurat Edi Iordanescu nu pleaca la Legia Varsovia Polonezii au numit antrenor
Președintele FRF, Răzvan Burleanu, își dorește ca selecționerul Edi Iordănescu să continue la echipa națională și după EURO 2024 FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu nu pleacă la Legia Varșovia! Selecționerul României a fost tatonat de oficialii grupării poloneze prin intermediul lui Octavian Moraru, cu care Edi a colaborat la Gaz Metan. Fiul lui Valerii Moraru are conexiuni puternice în Ekstraklasa, fiind în prezent director sportiv la Radomiak Radom.

Edi Iordănescu nu pleacă la Legia Varșovia

Edi Iordănescu (45 de ani) nu a dat un răspuns ferm, principala lui preocupare în acest moment este pregătirea naționalei României pentru o participare cât mai bună la EURO 2024. Astfel, Legia Varșovia, cel mai titrat club din Polonia cu 40 de trofee câștigate, s-a reorientat rapid spre alt antrenor.

ADVERTISEMENT

”Militarii” l-au numit miercuri, 10 aprilie, pe portughezul Gonçalo Feio, în locul germanului Kosta Runjaić, demis din cauza rezultatelor slabe, dar și pentru unele declarații critice privind transferurile făcute de conducerea clubului. Potrivit site-ului oficial al Legiei Varșovia, noul tehnician a semnat un contract valabil până la finalul sezonul  2024/25.

Așadar, Edi Iordănescu rămâne la naționala României, dar menține suspansul în privința prelungirii contractului cu FRF care expiră după turneul final din Germania. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat încă de la finalul anului trecut că își dorește ca Edi Iordănescu să continue pe banca naționalei României.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu menține suspansul în privința contractului

Din informațiile FANATIK, conducerea federației i-a propus selecționeruluiu o prelungire a contractului de patru ani, până în 2028, numai că tratative avansează destul de greu. Obiectivele intermediare, dar și noile salarii ale staff-ului tehnic al lui Edi Iordănescu reprezintă punctele cheie ale negocierilor.

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, crede că Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu se vor înțelege până la urmă și vor ajunge la un acord.

ADVERTISEMENT

Edi e tânăr, are tot timpul să câștige multe milioane de euro în carieră. Plus că își poate mări în următorul mandat cota pe care și-a făcut-o acum la echipa națională. Urmează să se așeze la masă pentru detaliile noului contract. Susțin continuitatea la o echipă care abia s-a format după o lungă perioadă de suferință. Mi se pare că Edi e omul care a găsit cheia succesului cu acești băieți. Ar trebui să își dezvolte ideile în continuare cu un contract pe o perioadă de patru ani” – Mihai Stoichiță

  • 240.000 de euro este salariul anual al selecționerului Edi Iordănescu, contract ce se termină în iunie 2024

Edi Iordănescu așteaptă reacția tricolorilor de la EURO 2024

Contestat dur după ce România a retrogradat în al treilea eșalon din Liga Naționilor, Edi Iordănescu a reușit să redreseze naționala și să o califice neînvinsă la EURO 2024, dintr-o grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, cu bilanț de 6 victorii și 4 rezultate de egalitate.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a dat de înțeles în repetate rânduri că doar tricolorii îl pot convinge prin prestația lor de la EURO 2024 să-și prelungească angajamentul cu FRF. Obiectivul pe care selecționerul l-a impus este calificare în optimi.

”Contează foarte mult ce fac ei, jucătorii. Cu ce se mulțumesc și cu ce nu se mulțumesc. Ce-și doresc și ce acceptă. Am discutat cu grupul ce facem de acum înainte? Le-am spus că eu am simțit pentru prima dată de când sunt selecționer că sunt un pic dezorientat și fără busolă.

Pentru că în contractul meu spunea că obiectivul meu este să ne calificăm la EURO. Mi-am îndeplinit obiectivul și nu am altceva în contract. S-a autoprelungit fără un obiectiv scris pentru EURO. Și am vrut să aflu ce își doresc ei. Ce cred, la ce se gândesc.

După ce i-am ascultat pe majoritatea dintre ei, în mod special pe reprezentanții grupului m-am regăsit și eu în afirmațiile lor. Trebuie să ne pregătim cât mai bine pentru turneul final din toate punctele de vedere. Un prim obiectiv nu poate fi decât ieșirea din grupă. Indiferent cum. După care ne reașezăm și ne reanalizăm busola”, a explicat Edi Iordănescu, în martie, înaintea amicalului Columbia – România (3-2), de la Madrid.

Detalii despre noul contract al lui Edi Iordănescu

ADVERTISEMENT