Sporturi

CIO, schimbare importantă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo! Fiecare naţiune va putea avea doi sportivi port-drapel, o femeie şi un bărbat

04.03.2020 | 22:10
CIO schimbare importanta pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo Fiecare natiune va putea avea doi sportivi portdrapel o femeie si un barbat
ADVERTISEMENT

Oficialii CIO au decis o schimbare importantă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo și în premieră fiecare națiune va avea doi sportivi port-drapel, o femeie şi un bărbat.

CIO, schimbare importantă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a declarat că forul a schimbat protocolul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru al le permite ambelor sexe să fie reprezentate la cel mai vizionat eveniment sportiv.

ADVERTISEMENT

La ceremonia de deschidere, delegaţiile intră în stadion conduse de câte un port-drapel, de obicei un sportiv sau o sportivă care are cele mai mari şanse la medalii sau care a reuşit permormanţe la competiţii majore.

Jocurile Olimpice ar putea fi amânate

”Încurajăm toate comitetele olimpice naţionale să profite de această opţiune”, a declarat Thomas Bach. CIO a mai decis că fiecare din cele 206 delegaţii care vor concura la Tokyo trebuie să includă cel puţin un sportiv şi o sportivă.

ADVERTISEMENT

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar trebui să aibă loc în vară, însă epidemia de coronavirus ar putea să mute competiţia spre finalul anului. Seiko Hashimoto, preşedintele Comitetului Olimpic din Japonia, a susţinut că Olimpiada ar putea să fie amânată.

Buget uriaş pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

În ultimele săptămâni, mai multe competiţii sportive au fost amânate din cauza epidemiei de coronavirus. Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, a vorbit recent despre posibilitatea ca ediţia Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie amânată.

ADVERTISEMENT

Ediţia din 2020 a Jocurilor Olimpice va fi cea mai scumpă din istorie. În prezent, bugetul competiţiei este de 12.510.000.000 de dolari, iar orice amânarea a Olimpiadei ar putea să aducă noi costuri suplimentare.

Londra, pregătită să preia organizarea JO

Guvernul de la Tokyo a cheltuit, între 2013 şi 2018, peste 11 miliarde de dolari pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020. În plus, autorităţile locale au mai contribuit cu 870.000.000 de dolari la bugetul competiţiei.

ADVERTISEMENT

Londra, care a găzduit ediția din 2012 a Jocurilor Olimpice, este pregătită să preia organizarea competiției din 2020, în cazul în care Tokyo nu poate face acest lucru din cauza focarului de coronavirus.

ADVERTISEMENT