News

Ciolacu, clarificări pe tema modificării Codului Fiscal: ”Nu am spus să renunțăm la cota unică, am zis să facem o analiză”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că nu vrea renunțarea la cota unică, ci doar o analiză, după ce luni a declarat că susține introducerea impozitului progresiv în România.
19.05.2022 | 13:32
Ciolacu clarificari pe tema modificarii Codului Fiscal Nu am spus sa renuntam la cota unica am zis sa facem o analiza
Marcel Ciolacu, declarații despre cota unică. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a clarificat, joi, că nu a propus renunțarea la cota unică, ci doar o analiză pe această temă, după ce luni a declarat că susține introducerea impozitului progresiv în România, deoarece ”ne minţim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică.”

Marcel Ciolacu dă asigurări că nu se vor introduce noi taxe. Liderul PSD neagă că a propus renunțarea la cota unică

Întrebat de jurnaliști despre modificarea Codului Fiscal, prin introducerea unor noi taxe, liderul Camerei Deputaților a negat.

ADVERTISEMENT

”Nu ne comparăm cu o țară foarte dezvoltată economic, ca Franța și Germania Să ne comparăm cu Polonia, de exemplu, cu care avem cam același istoric.

Nu am spus să renunțăm la cota unică, am zis să facem o analiză, să vedem exact. Contează foarte mult ce vrea Marcel Ciolacu? Cred că cel mai important e să găsim soluția cea mai bună pentru români (…)

ADVERTISEMENT

În situații de criză, nu se majorează impozitele, deci nu se vor majora nici în România, nici nu vor fi introduse altele”, a explicat Marcel Ciolacu, joi, într-o declarație de presă, pe holurile Parlamentului.

Ce a spus Marcel Ciolacu despre impozitarea progresivă

De altfel, întrebat și dacă este posibil să se introducă și impozitare progresivă, Marcel Ciolacu a negat că el și alți membri ai coaliției PSD-PNL-UDMR ar fi vorbit despre acest subiect.

ADVERTISEMENT

”Cine a spus acest lucru? Ați văzut la știri, am spus eu acest lucru? Nu vă pot explica ceva ce nu am spus eu și nimeni din coaliție”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Vizibil iritat, șeful social-democraților a negat că ar exista în coaliție discuții și despre evaluarea TVA-ului.

ADVERTISEMENT

”Eu nu am auzit așa ceva, ce știu de la experții financiari, e că dacă mărești TVA-ul, mărești inflația, deci nu se pune problema.

Vă rog frumos, peste două săptămâni, vom lămuri. Nu se introduce nicio taxă nouă și nu se mărește”, a mai spus social-democratul.

ADVERTISEMENT