News

Dacian Cioloș îl critică pe președintele Iohannis pentru coaliția cu PSD: “El decide cum își asumă mandatul”

Liderul USR, Dacian Cioloș, l-a criticat pe președintele României Klaus Iohannis în urma negocierilor de formare a unei coaliții cu PSD, declarând: "Dânsul va decide cum își va asuma mandatul".
09.11.2021 | 21:37
Dacian Ciolos il critica pe presedintele Iohannis pentru coalitia cu PSD El decide cum isi asuma mandatul
ADVERTISEMENT

Negocierile politice între PNL, PSD și UDMR au avansat în ultimele zile, surse politice arătând faptul că viitorul Guvern va fi unul mai numeros.

Viitoarea coaliție ar putea să își propună modificarea Constituției, dată fiind larga majoritate de care se va bucura, fiind formată din PNL, PSD și UDMR.

ADVERTISEMENT

Cioloș îl critică pe Iohannis: “Cum își asumă mandatul, el va decide”

“Nu eu spun (n.red. faptul că președintele Iohannis a fost cel care i-a împins pe liberali să formeze coaliție cu PSD), o spun politicieni din PNL, am văzut lucrul acesta inclusiv în presă.

Dânsul decide cum își asumă mandatul de președinte din partea alegătorilor, putea să facă multe lucruri.

ADVERTISEMENT

Putea să se implice mai activ în aceste discuții între partide, a ales să nu o facă, a explicat și public de ce nu dorește să o facă, eu văd doar consecințele.

Eu, ca lider de partid, m-aș fi așteptat ca dânsul să se implice mai activ în medierea între partide”, a declarat Dacian Cioloș în cadrul unui interviu acordat Digi24.

ADVERTISEMENT

Liderul USR: “Mulți ne-au cerut intrarea la guvernare”

“Pentru USR revenirea în opoziție înseamnă aceleași obiective, vom face tot ce ține de noi și vom folosi toate instrumentele e care le avem să ne asigurăm că România 

Reformarea sistemului care am văzut că nu funcționează, oportunități pentru mediul de afaceri și măsuri pentru ieșirea din situația de criză și cum sunt puse în practică reformele din PNRR.

ADVERTISEMENT

Am văzut mulți susținători care ne-au cerut intrarea la guvernare, am făcut lucrul acesta cât a fost posibil.

Am constatat la colegii de la PNL că una au promis în campania electorală și au avut apoi alte priorități.

Asta i-a și dus acum spre PSD, pentru că împreună cu ei nu își mai pun problema să susțină acele reforme, de eliminare a pensiilor speciale, de eliminare a cheltuielilor aparatului bugetar.

Trebuie să fim mai devreme foarte clari ca atunci când reformele nu au fost asumate de către partenerii noștri de guvernare.

Decizia din partea desemnarea premierului a luat-o PNL-ul, nu a luat-o USR-ul. Niciodată PNL nu a venit să ne pună pe masă două nume și să fi fost în situația de a alege. Și eu l-am preferat mai degrabă pe Florin Cîțu, am crezut că are o viziune mai reformatoare.

Problema nu a fost cu înlocuirea lui Stelian Ion, nici cu înlocuirea lui Vlad Voiculescu, USR s-a retras și pentru că au fost mai multe momente în care obiective de guvernare pe care le aveam în program nu au fost respectate, ci amânate”, a adăugat Cioloș în cadrul interviului.

ADVERTISEMENT