Fotbal intern

Ciprian Marica, critici pentru Mirel Rădoi și Adrian Mutu: ”Alți antrenori ar fi fost mai în măsură să conducă naționala”

20.04.2020 | 14:33
Ciprian Marica critici pentru Mirel Radoi si Adrian Mutu Alti antrenori ar fi fost mai in masura sa conduca nationala
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi și Adrian Mutu au fost numiți selecționeri ai primelor două reprezentative ale României, iar fostul lor coechipier, Ciprian Marica, consideră că FRF ar fi putut lua în calcul alte variante de antrenori, cu mai multă experiență.

„Ne uităm pe CV-urile lor…”

România a ratat șansa calificării directe la Campionatul European, după ce a terminat pe locul patru în grupa preliminară, în spatele Spaniei, Suediei și Norvegiei, iar Cosmin Contra a renunțat la postul de selecționer.

ADVERTISEMENT

În locul lui Contra, FRF l-a numit selecționer al primei reprezentative pe Mirel Rădoi, decizie ce a făcut ca postul de antrenor al naționalei U21 să fie vacant.

La scurt timp de la instalarea lui Mirel Rădoi, Federația l-a anunțat pe Adrian Mutu selecționerul „tricolorilor mici”, iar Ciprian Marica, deși speră ca cei doi să aibă succes pe banca naționalelor, consideră că FRF putea apela la antrenori cu mai multă experiență.

ADVERTISEMENT

Sper ca cei doi să reuşească. M-aş bucura. Mizez pe entuziasmul lor şi sunt convins că au mentori, antrenori cu experienţă, care îi susţin şi care îi ajută. Sunt convins că Federaţia a făcut o alegere bună.

Sigur că ne uităm pe CV-urile lor… Poate mă pot gândi că alţi antrenori ar fi fost mai în măsură să conducă o naţională.

ADVERTISEMENT

Ei au oameni cu care să se sfătuiască. Cu elan şi entuziasm vor reuşi!”, a declarat Ciprian Marica la TVR.

  • 25 de goluri în 75 de selecții a reușit Ciprian Marica în tricoul primei reprezentative

Debutul, amânat pentru toamnă

Mirel Rădoi și Adrian Mutu urmau să debuteze pe banca primelor două reprezentative la sfârșitul lunii martie, la partidele cu Islanda, semifinala barajului din Liga Națiunilor, respectiv Danemarca, partidă din etapa a șasea a grupei de calificare la EURO U21.

ADVERTISEMENT

Cele două jocuri au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus și, dacă situația o va permite, Islanda – România se va disputa în septembrie, în timp ce meciul „tricolorilor mici” cu Danemarca urmează să se joacă în noiembrie.

ADVERTISEMENT