Sport

Ciprian Marica, intervenție tranșantă legată de viitorul naționalei. ”Totul e făcut la voia întâmplării de FRF”

Ciprian Marica spune că, fie și în cazul în care România retrogradează în eșalonul trei din Liga Națiunilor, ar merge pe continuitate, dar critică FRF pentru lipsa de coerență.
26.09.2022 | 12:27
Ciprian Marica interventie transanta legata de viitorul nationalei Totul e facut la voia intamplarii de FRF
Ciprian Marica a vorbit despre diferențele dintre Florin Tănase și Nicolae Dică. Sursă foto: captură video Pro Arena.
ADVERTISEMENT

România este ultima în grupa din Liga Națiunilor. Și, pentru a nu retrograda, trebuie ca împotriva Bosniei, în meciul programat diseară, în Giulești, să obțină un rezultat mai bun decât cel al Finlandei cu Muntenegru. FRF a anunțat deja că, indiferent de deznodământ, selecționerul nu se schimbă. Iar Ciprian Marica tinde să fie de acord cu continuitatea, chiar dacă nu se respectă contractul semnat de Edi Iordănescu, însă acuză FRF de decizii la voia întâmplării.

”Acum nici nu vreau să-mi imaginez să o luăm iar de la capăt”, spune Ciprian Marica

Patru puncte în cinci meciuri și ultimul loc. Acesta este bilanțul lui Edi Iordănescu în Liga Națiunilor. Iar în contractul său există o clauză prin care este demis automat dacă ”tricolorii” retrogradează. Iar dacă echipa termină pe trei, decizia este a FRF.

ADVERTISEMENT

Un lucru pe care, de altfel, l-a menționat și selecționerul, încă din iarnă. ”Această campanie are o importanță majoră. Îți poate oferi o șansă în plus pentru a merge la turneul final, european.

Dacă nu-mi asumam, probabil eram etichetat ca și cum n-am avut curaj. Nu, mi-am asumat cu tărie! Dacă terminăm pe locul 3, e opțiunea lor. La locul 4 se întrerupe automat contractul. Mi le-am asumat!”, spunea atunci Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

După 1-1 în Finlanda însă, oficialii FRF au anunțat că au luat act de dorința jucătorilor și au anunțat că selecționerul va rămâne în funcție și după meciul cu Bosnia Herțegovina.

Ciprian Marica: ”Aș merge pe continuitate la echipa națională”

Invitat la Ora Exactă în Sport, la Pro Arena, Ciprian Marica a comentat această situație. Și a spus că, în mod corect, colaborarea ar trebui să se încheie. Însă afirmă că o astfel de decizie nu ar ajuta.

ADVERTISEMENT

”Dacă stau să mă uit în spate, în mandatul lui Mirel Rădoi, ai fi zis să plece și el rapid. Dar uite că în final înțelesese cum stau lucrurile și parcă jucam altceva.

Acum nici nu vreau să-mi imaginez, să o luăm iar de la capăt, să căutăm alt selecționer, să-l dăm afară pe Edi Iordănescu, care începe și el să înțeleagă jucătorii, să-i simtă.

ADVERTISEMENT

Iar să-l vedem pe Răzvan Burleanu care bate pe la ușile antrenorilor – nu contează care sunt ei – că pot, că nu pot, doar pentru a face act de prezență, să te duci pe acolo și să te rogi de ei…

Eu aș merge pe continuitate și nu m-aș grăbi să-l demit pe Edi Iordănescu, cu toate că alegerea lui a fost legată de această clauză.

Dacă nu, ar fi fost Boloni acolo. Ei acum zic: >.

E o situație ingrată și ciudată. Nu aș vrea să-l schimbe. Pe de altă parte, corect ar fi să-l schimbe. Nici nu știu cum ar fi mai bine. Cine are de suferit? Echipa națională”, a precizat Marica.

”Este o discrepanță în decizii”

În opinia fostului internațional, nu antrenorul este de vină. Ci fondul de jucători. Și, pe de altă parte, spune Ciprian Marica, FRF face lucrurile la voia întâmplării. Și are drept argument selecționerii numiți la reprezentativele U21 și U19.

”Problema mare e că te uiți și nu vezi că vine ceva din urmă. La U19 nu marcăm un gol. Observăm lipsa de atacanți de la naționala de seniori. Tot sperăm că apare un atacant, dar nu vine nimic din urmă”, a spus Marica.

Pentru a continua: ”Vedem că la tineret înlocuim selecționeri tineri, cu poftă de muncă, și aducem oameni cu alt stil.

Ne aducem aminte că Săndoi, la Chindia, și Pelici, la Mioveni, jucau defensiv, sărăcăcios, iar noi îi aducem la tineret.

Apoi, la seniori, avem un antrenor tânăr. Este o discrepanță în decizii. Totul e făcut la voia întâmplării de FRF”.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,44 este cota pentru ”oaspeții marchează primul gol” la meciul România – Bosnia-Herțegovina. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT