Sport

Ciprian Tătăruşanu intră ca titular la Milan! Românul, analizat de Gazzetta dello Sport : “Familia, Europa şi penalty-urile!”

Ciprian Tătăruşanu va fi titularul din poarta lui Milan în perioada imediat următoare. Românul poate profita de accidentarea lui Mike Maignan, care va lipsi până la finalul anului de pe gazon.
15.10.2021 | 18:20
Ciprian Tatarusanu intra ca titular la Milan Romanul analizat de Gazzetta dello Sport  Familia Europa si penaltyurile
ADVERTISEMENT

Românul a evoluat doar în cinci meciuri pentru AC Milan într-un an, însă are o şansă să îşi arate valoarea în următoarea perioadă. Titularul Mike Maignan s-a accidentat şi “Tătă” va fi titular în poarta “diavolilor” în următoarele două luni şi jumătate.

Ciprian Tătăruşanu, analizat de Gazzetta dello Sport: “Nu sunt un băiat care să meargă în cluburi”

Ciprian Tătăruşanu este acum în lumina reflectoarelor. Pentru AC Milan urmează o perioadă crucială, cu meciuri importante în Serie A şi Champions League, iar românului îi revine misiunea de a avea grijă de poartă.

ADVERTISEMENT

Gazzetta dello Sport i-a făcut portretul fostului internaţional român înaintea meciului dintre AC Milan şi Verona, doar al doilea său meci în Serie A în tricoul “rossonero”. Primul meci a fost de uitat, o remiză (3-3) cu AS Roma, în care a greşit.

Italienii remarcă faptul că lui Ciprian Tătăruşanu nu îi place lumina reflectoarelor: “Nu sunt un băiat care să meargă în cluburi”, spune portarul român, iar italienii scriu despre cât de diferit este “Tătă” de stereotipul portarului instinctiv, vocal şi puţin… nebun.

ADVERTISEMENT

70% din pozele de pe Instagram sunt cu familia!

În schimb, Ciprian Tătăruşanu este liniştit, rezervat, locuieşte într-o vilă de la marginea oraşului Milano, iar când nu se antrenează se dedică familiei. Are trei copii alături de Antoaneta, soţia sa, iar 70% din pozele sale de pe Instagram sunt cu familia, remarcă miraţi italienii.

Până în anul 2019, Ciprian Tătăruşanu a fost titular la toate echipele la care a evoluat: Gloria Bistriţa, FCSB, Fiorentina sau Nantes. Doar la Lyon şi la AC Milan nu a fost prima opţiune între buturi: “Ştiu care este rolul meu!”, a explicat portarul când a fost chestionat pe această temă.

ADVERTISEMENT

Gazzetta dello Sport scrie că în ciuda faptului că Milan l-a semnat pe Antonio Mirante, “Spiderman” Tătăruşanu va fi titularul postului de portar în lipsa lui Mike Maignan, francezul suferind o intervenţie chirurgicală.

Experienţă impresionantă în Europa! Revine după 8 ani în Champions League

Italienii sunt impresionaţi de experienţa europeană a lui Tătăruşanu. Românul se pregăteşte să apere poarta Milanului în Champions League, competiţie de care nu este străin. Are 61 de meciuri în cupele europene, pe lângă cele 73 de selecţii în prima reprezentativă a României, de unde s-a retras în urmă cu un an.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătăruşanu a apărat şi anul trecut în Europa League în “dubla” cu Sparta Praga, pe care a încheiat-o fără gol încasat. Săptămâna viitoare, românul se pregăteşte să apere din nou în Champions League, după o pauză de 8 ani.

Ultima dată a făcut-o alături de FCSB, în decembrie 2013, în confruntarea pierdută cu 0-1 pe Stamford Bridge împotriva lui Chelsea. Săptămâna viitoare va evolua în confruntarea dintre Milan şi FC Porto.

“Anul trecut a venit la Milan cu maşina, singur”

Ciprian Tătăruşanu este un specialist la loviturile de departajare. “I-a scos penalty lui Fernando Torres în Europa League, în 2013”, scriu italienii. Are 9 penalty-uri apărate în carieră, încasând 48 de goluri.

În final, cei de la Gazzetta dello Sport au dat un exemplu de cât de discret este Ciprian Tătăruşanu: “Anul trecut a venit la Milan cu maşina, singur. A oprit la hotel pentru cină şi a doua zi a mers să facă vizita medicală. În linişte, fără reflectoare, pentru că aşa este Ciprian”.

  • 35 de ani are Ciprian Tătăruşanu
  • 5 meciuri a jucat “Tătă” la AC Milan până acum

 

ADVERTISEMENT