News

Circ la Ministerul Energiei. Virgil Popescu, după vizita ”nedorită” a lui George Simion: ”Comportament deviant, singura miză a fost să facă circ”. Update

Circ la Ministerul Energiei, unde la conferința de presă a lui Virgil Popescu, ministrul a fost înlocuit subit la microfon de liderul AUR George Simion.
05.12.2022 | 13:44
Circ la Ministerul Energiei Virgil Popescu dupa vizita nedorita a lui George Simion Comportament deviant singura miza a fost sa faca circ Update
George Simion, scandal la conferința lui Popescu. Foto: FB
ADVERTISEMENT
05-12-2022
11:45

Virgil Popescu, prima reacție: ”Simion a venit să facă circ”

Virgil Popescu, ministrul energiei, a venit în cele din urmă la conferința de presă după ce George Simion a părăsit clădirea Ministerului Energiei.

”Comportament deviant și singura miză pentru care a venit aici a fost să facă circ. Decizia a fost să amânăm, e o bătaie de joc ce a făcut George Simion.

De astăzi nu se mai importă țiței rusesc în state G7 și UE. Toate rafinăriile din România vor procesa țiței non-rusesc. România e pregătită, nu vom avea probleme. De asemenea, carburanții în România sunt într-un stoc suficient, nu avem probleme cu aprovizionarea”, a transmis Popescu.

Despre taxa pe Soare, Virgil Popescu a lăsat să se înțeleagă că e un lucru bun.

”Totodată anunț că va fi plafonat prețul gazelor naturale. Referitor la energia regenerabilă, există conceptul de compensare calitativă a energiei produsă de prosumatori.

Cei care își produc energie pentru autoconsum sunt susținuți, pentru că energia în surplus o pot da atunci când e nevoie. Prin această ordonanță prin care guvernul în decembrie 2021 a venit în întâmpinarea lor, numărul a crescut de la sute la zeci de mii. Nu se introduce nicio taxă, e fake news. Toți românii care își montează panouri nu vor plăti taxă pe energia produsă, există posibilitatea în anumite condiții ca atunci când numărul e foarte mare și ajunge la 8% din capacitatea instalată a sistemului energetic național, în baza unui studiu care va fi făcut, lucru foarte puțin probabil,  atunci din 1 decembrie 2026 Guvernul poate introduce o taxă”, a completat Popescu.

 

05-12-2022
11:01

Jandarmii au venit să-l scoată afară pe Simion

George Simion a fost somat de jandarmi să iasă afară din clădire, însă acesta a refuzat. Liderul AUR a transmis că e pașnic și va plăti orice amendă, însă nu va părăsi incinta.

”Domnul ministru e atât de fricos încât s-a închis în acel birou și nu vrea să spună românilor ce s-a întâmplat.

Dacă vreți mergem în sala de conferințe, însă vă garantez că ministrul nu va veni”, a mai transmis Simion.

Jandarmi
Jandarmi

Ministrul Virgil Popescu planificase o conferință de presă prin care dorea să ofere explicații pentru controversata taxă pe Soare, prin care sunt impozitați prosumatorii de energie cu ajutorul panourilor solare.

Scandal monstru la conferința de presă a lui Virgil Popescu

Nelipsit nu a fost liderul AUR, George Simion, cel care a apărut neinvitat la conferință și practic a forțat accesul după o ceartă cu paznicii. Ulterior, Simion s-a așezat liniștit pe scaun și a început să facă clasicele LIVE-uri pe Facebook, în așteptarea lui Popescu.

ADVERTISEMENT

Doar că, ministrul și-a trimis secretarul de stat să țină conferința în locul său, mai exact pe George Niculescu. Surprinzător, acesta nu a ținut de fapt nicio conferință de presă și doar a comunicat presei că aceasta va fi amânată din motive ”tehnice”, ca toată lumea să aibă acreditare.

Simion nu a gustat această explicație și s-a dus ”la etajul 4” să-l caute pe ministrul Popescu, cel care ar trebui să dea explicații. De altfel, unele voci susțin că Popescu a amânat conferința tocmai pentru că s-a ”speriat” de prezența lui Simion îl sală.

ADVERTISEMENT

”S-a făcut LIVE pe FB, pe domnul ministru unde-l pot găsi. La etajul 4? Nu agresăm niciun funcționar, mergem să-l așteptăm la ușă pe domnul ministru. Dragi prieteni, taxă pe Soare, nu am venit să-l agresăm. Domnul Drăgan, domnul secretar de stat?

Taxa pe umbră când? Nu înjur, nu îi spun hoț, asist și eu la această comunicare. Am făcut interpelări, dă numai legi împotriva românilor. Facturile din această iarnă sunt exclusiv din cauza lui Virgil Popescu și a secretarului de stat Drăgan.

ADVERTISEMENT

Nu am arme albe, sunt demnitar, am venit să pun întrebări cum e cu taxa pe Soare? Dacă nu cumva a evacuat clădirea cu elicopterul”, a transmis, printre altele, George Simion.