News

George Simion cere ca România să nu mai dea niciun leu Republicii Moldova. “Finanţăm separatismul antiromânesc”

George Simion, discurs împotriva finanţării Republicii Moldova şi a refugiaţilor ucraineni. Cum îşi motivează liderul AUR cererile către guvernul Ciucă
02.12.2022 | 16:52
George Simion cere ca Romania sa nu mai dea niciun leu Republicii Moldova Finantam separatismul antiromanesc
George Simion militează pentru tăierea finanţării pentru Republica Moldova şi refugiaţii ucraineni Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

George Simion a avut vineri un discurs foarte dur la adresa Republicii Moldova, pentru a cărei unire cu România a militat de ani de zile, el afirmând că ţara noastră nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău. În plus, liderul AUR consideră că statul român a alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii ucraineni.

George Simion spune că românii au fost refugiaţi de război pe timp de pace

George Simion a fost prezent vineri la Alba Iulia, unde a ţinut un discurs în faţa delegaţilor la Congresul Extraordinar AUR, în care a avertizat că finanţarea Republicii Moldova alimentează ideile separatiste dincolo de Prut şi nicidecum nu este de natură să hrănească sentimentele unioniste.

ADVERTISEMENT

“Un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul.

Nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc finanţând acea guvernare. Sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, antiromânul Ion Ceban. Asta fac, din păcate, cei care au pe mână banii noştri. Niciun leu pentru guvernul de la Chişinău!”, a spus George Simion, la Alba Iulia.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR i-a luat la ochi şi pe refugiaţii ucraineni care şi-au găsit adăpost pe teritoriul României şi care primesc ajutor din partea guvernului Ciucă. Simion cere şi în acest caz tăierea finanţării, spunând că situaţia multor români este disperată de mai multă vreme.

“S-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina. Şase milioane de români au plecat din ţară pentru că au fost refugiaţi de război în timp de pace. Avem mai mult de jumătate din ţară în sărăcie lucie. Trebuie ajutaţi.

ADVERTISEMENT

Da, din puţinul nostru trebuie să împărţim cu toţii. Noi suntem unionişti şi-i vrem pe toţi românii împreună. Ştim să dăm, inclusiv celor care s-au retras din faţa agresiunii ruse. Toţi suntem oameni şi trebuie să vedem durerea celui de lângă noi, dar când guvernanţii noştri de 30 de ani nu văd durerea noastră, te revolţi, nu?”, a conchis liderul AUR.

În strategia pe anul viitor a partidului, expusă la Congresul de la Alba Iulia, se remarcă faptul că AUR intenţionează să construiască în 2023 un spital mobil.

ADVERTISEMENT

George Simion a mai propus ca, în limita fondurilor existente, să se aloce o parte din banii de subvenţie pentru achiziţionarea de microbuze şcolare.

ADVERTISEMENT