News

Circulația tramvaielor pe linia 41, blocată la Podul Grant. Un călător a murit după ce i s-a făcut rău

05.06.2020 | 13:12
Circulatia tramvaielor pe linia 41 blocata la Podul Grant Un calator a murit dupa ce i sa facut rau
ADVERTISEMENT

Circulația tramvaielor pe linia 41 a fost blocată, vineri, în zona Podului Grant, după ce unui călător i s-a făcut rău.

UPDATE, ora 13:13 / Călătorul căruia i s-a făcut rău în tramvai a decedat, în ciuda faptului că medicii de pe ambulanță au încercat să-l resusciteze timp de o oră. Conform Digi24, este vorbaa de un bărbaat în vârstă de 68 de ani.

ADVERTISEMENT

Circulația tramvaielor pe linia 41, blocată la Podul Grant

Societatea de Transport București a anunțat pe contul de Twitter că circulația tramvaielor pe linia 41 este blocată în zona Podului Grant, pe sensul spre Bulevardul Ghencea, din cauza unui călător căruia i s-a făcut rău.

În prezent, sunt în jur de zece tramvaie blocate pe Podul Grant. La faţa locului se află un echipaj medical pentru resuscitarea persoanei care a leşinat în tramvai, dar şi un echipaj de poliţie.

ADVERTISEMENT

”Pentru preluarea călătorilor de pe traseul liniei 41 se formează o linie navetă de autobuze”, a anunțat STB pe Twitter.

Accidentul s-a produs deoarece macazul uneia dintre garnituri nu a fost schimbat

Manevrele medicale au loc chiar în interiorul mijlocului de transport. Călătorii sunt cei care au sunat la numărul de urgenţă, după ce persoana în cauză a leşinat.

ADVERTISEMENT

Două tramvaie s-au ciocnit în cursul zilei de 27 mai în Capitală. Evenimentul s-a petrecut în Sectorul 4, iar în urma sa au rezultat șapte victime. Dintre acestea, trei au necesitat spitalizare.

În accident au fost implicate două tramvaie de pe liniile 11 și 7. Macazul uneia dintre garnituri nu a fost schimbat. Pe foarte multe linii, vatmanii trebuie să coboare și să schimbe macazul manual.

ADVERTISEMENT

Momentul ciocnirii celor două tramvaie din București a fost surprins de camera de bord a unui vatman. Din imagini se observă clar cum unul dintre conducători pătrunde pe traseul celuilalt, iar de aici până la impact nu a mai fost cale lungă.

Pe o înregistrare video a unei camere atașate în bordul unuia dintre tramvaie, se observă cum vatmanul de pe linia 7 nu a schimbat macazul și a pătruns pe traseul colegului său.

ADVERTISEMENT