Fotbal international

Ciudatul caz al lui Istvan Kovacs! Singurul european, cu brigadă completă, fără meci arbitrat în primele două etape de la CM 2022

Istvan Kovacs nu a prins niciun meci ca arbitru central la CM 2022 şi este singurul european, cu brigadă completă, care se află în această situaţie.
27.11.2022 | 13:47
Ciudatul caz al lui Istvan Kovacs Singurul european cu brigada completa fara meci arbitrat in primele doua etape de la CM 2022
Istvan Kovacs nu a prins niciun meci în primele două etape de la Campionatul Mondial 2022
ADVERTISEMENT

FIFA a anunţat delegările pentru meciurile de luni, din Grupele G şi H, ultimele din etapa a doua. Din nou, Istvan Kovacs nu s-a aflat printre arbitrii selectaţi şi a rămas în stand-by pentru ultima etapă din faza grupelor. Situaţia românului este una ciudată, din moment ce este singurul european, cu brigadă completă, care nu a fost delegat.

Istvan Kovacs şi Stéphanie Frappart, singurii europeni fără meci la CM 2022. Franţuzoaica nu are brigadă completă în Qatar

La Campionatul Mondial 2022, FIFA a anunţat o listă de 36 de arbitri, iar 11 dintre aceştia sunt din Europa. Istvan Kovacs şi Stéphanie Frappart sunt singurii de pe Bătrânul Continent fără vreo delegare ca “centrali”.

ADVERTISEMENT

Danny Makkelie, Szymon Marciniak, Antonio Mateu Lahoz, Michael Oliver, Daniel Siebert, Anthony Taylor, Clément Turpin şi Slavko Vinčić au primit câte un meci în primele două etape de la Campionatul Mondial 2022.

Daniele Orsato este singurul european cu două partide bifate, după ce a fost delegat la Qatar – Ecuador 0-2 şi Argentina – Mexic 2-0. La ambele meciuri, Istvan Kovacs a făcut parte din brigada italianului, din postura de arbitru de rezervă.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a venit la Campionatul Mondial 2022 cu o brigadă completă, din care mai fac parte tuşierii Ovidiu Artene şi Vasile Marinescu. De cealaltă parte, Stéphanie Frappart a venit singură, fără a avea şi tuşieri. Este motivul pentru care românul ar avea şanse mai mari la delegare decât franţuzoaica.

Alţi nouă arbitri nu au prins niciun meci la Campionatul Mondial 2022

Pe lângă Istvan Kovacs şi Stéphanie Frappart, de pe lista de 36 de arbitri, mai sunt alţi nouă care nu au primit niciun meci în primele două etape de la Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Ma Ning (China), Yoshimi Yamashita (Japonia), Bakary Gassama (Gambia), Salima Mukansanga (Rwanda), Maguette Ndiaye (Senegal), Saíd Martínez (Honduras), César Ramos (Mexic), Kevin Ortega (Peru) şi Matthew Conger (Noua Zeelandă) sunt cei nouă arbitri care nu au fost delegaţi de FIFA încă.

Asiaticii, favorizaţi la Campionatul Mondial 2022

Dintre cei 36 de arbitri, cinci au primit deja câte două meciuri la Campionatul Mondial 2022. La prima vedere pare că FIFA i-a favorizat pe asiatici, care au avut doi arbitri cu două partide în faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Alireza Faghani (Iran) a fost delegat la Brazilia – Serbia 2-0 şi Portugalia – Uruguay, meci care se va juca luni în Grupa H, în timp ce Mohammed Abdulla Hassan Mohamed (Emiratele Arabe Unite) a arbitrat Spania – Costa Rica 7-0 şi a mai primit meciul Camerun – Serbia, programat luni în Grupa G.

Istvan Kovacs, patru meciuri de la Campionat Mondial 2022 ca rezervă de arbitru

Pe lângă meciurile Qatar – Ecuador 0-2 şi Argentina – Mexic 2-0, când a fost rezerva lui Daniele Orsato, Istavan Kovacs a mai bifat un meci, Uruguay – Coreea de Sud 0-0, din postura de al patrulea oficial. Românul a fost delegat şi la Spania – Germania, când va face parte din brigada lui Danny Makkelie.

Pentru prezenţa la Campionatul Mondial 2022, Istvan Kovacs va primi 70.000 de dolari. Cele patru meciuri bifate ca rezervă i-au mai adus încă 10.000 de dolari. Dacă va arbitra un meci din etapa a 3-a, Kovacs va încasa încă 3.000 de dolari.

ADVERTISEMENT