Life

Clădirea din Italia care atrage turiștii români și nu numai ca un magnet. E considerată un loc sfânt

Clădirea unică din Italia pe care trebuie să o vizitezi, măcar o dată în viață. Este o adevărată bijuterie arhitecturală.
05.04.2024 | 08:56
Cladirea din Italia care atrage turistii romani si nu numai ca un magnet E considerata un loc sfant
Locul unic din Italia pe care trebuie să-l vizitezi, măcar o dată în viață. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Italia este una dintre cele mai ”vânate” destinații din Europa. Este una dintre țările bogate în istorie și arhitectură și nu este de mirare că, în fiecare an, milioane de turiști o pun pe lista de locuri care merită vizitate. Cei care ajung în frumoasa Italie au ce admira la tot pasul și, de departe, unele clădiri au devenit emblematice pentru toată lumea.

Domul din Milano, una dintre catedralele impresionante ale lumii

Italia este una dintre țările care merită să fie vizitată, măcar o dată în viață. Este considerată o adevărată ”perlă” a Europei datorită bogățiilor sale. Italia are una dintre cele mai frumoase arhitecturi din lume și aproape că nu există loc care să nu aibă o istorie uimitoare.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai vizitate locuri din Italia este Milano. În ciuda faptului că nu este capitala țării, Milano a reușit să își contureze o imagine puternică în rândul destinațiilor turistice.

Aici, fiecare stradă are ”comoara” ei, fie că vorbim de clădiri, biserici sau, pur și simplu, locuri care îți fură privirea. Însă, de departe, cel mai cunoscut punct turistic din Italia este faimoasa catedrală din centrul orașului.

ADVERTISEMENT

Domul din Milano se ridică chiar în mijlocul agitației urbane, fiind unul dintre cele mai cunoscute repere turistice ale Italiei. Aproape că nu există persoană care să fi ajuns aici și să nu îl viziteze.

Catedrala este cu adevărat impresionantă, atât la interior, cât și la exterior. În afara sa, se pot observa unele detalii impresionante care nu fac decât să adauge unicitate Domului. Construcția sa a durat secole. Asupra arhitecturii sale și-au pus amprenta mai multe personalități, printre care și Leonardo Da Vinci.

ADVERTISEMENT
Domul din Miano
Domul din Milano poate fi vizitat, inclusiv la subsol. Sursa foto: Pixabay

Domul din Milano ascunde la subsol o adevărată bijuterie istorică

Domul din Milano a fost construit din marmură roz de Candoglia, recunoscută pentru proprietățile sale. Fiind o rocă destul de moale, acesta a permis realizarea sculpturilor și a detaliilor impresionante de pe fațada clădirii.

Domul din Milano are o lungime de 160 de metri și o înălțime de 45 de metri până la principala sa turlă. Fațada, partea care atrage atenția tuturor, prezintă elemente gotice și renascentiste care se îmbină perfect. Cele peste 3000 de statui și reliefuri au fost create cu cea mai mare atenție și nu prezintă niciun defect.

ADVERTISEMENT

Interiorul său este unul eminamente gotic, iar elementele lui distinctive sunt coloanele înalte și vitraliile uriașe. Domul din Milano are cinci nave și un plan cruciform, cel din urmă fiind o trăsătură de bază a stilului gotic.

Domul din Milano nu este doar un punct de atracție turistică, ci este și o catedrală pe care oamenii o vizitează pentru a se ruga. Clădirea impozantă situată în centrul orașului este consideră un loc sfânt, un loc aparte, unde se află mormântului Sfântului Carlo.

Sfântul Carlo a fost unul dintre episcopii reprezentativi pentru Italia. Acesta a întreprins numeroase activități caritabile și a avut la activ multe reforme religioase. Tot aici, la Domul din Milano se mai găsesc și relicvele Sfântului Ambrozie, unul dintre sfinții importanți ai Bisericii Catolice din Milano.

ADVERTISEMENT