News

Clădirea fostului ambasador al Israelului în România, lovită de o rachetă: ”Nu îmi pot imagina prin ce trec oamenii”

Clădirea în care locuiește David Saranga, fostul ambasador al Israelului în România, a fost lovită de o rachetă lansată de gruparea Hamas.
05.12.2023 | 18:01
Cladirea fostului ambasador al Israelului in Romania lovita de o racheta Nu imi pot imagina prin ce trec oamenii
Blocul unde locuiește fostul ambasador al Israelului în România, lovit de o rachetă Hamas. David Saranga: ”Nu îmi pot imagina prin ce trec oamenii”. Sursa foto: Facebook / X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Clădirea fostului ambasador al Israelului în România a fost lovită, în cursul zilei de marți, de o rachetă lansată de gruparea teroristă Hamas. A fost o zi grea pentru locuitorii din mai multe zone ale Tel Aviv-ului.

Blocul unde locuiește fostul ambasador al Israelului în România, lovit de o rachetă Hamas. David Saranga: ”Nu îmi pot imagina prin ce trec oamenii”

Momente dificile pentru David Saranga, fost ambasador al Israelului în România. Locuința sa a fost lovită de o rachetă trasă de islamiștii Hamas care încă mai au resurse în Fâșia Gaza.

ADVERTISEMENT

În prezent director al Biroului de diplomație digitală al Ministerului de Externe israelian, Saranga a postat pe contul său de X (fostul) Twitter mai multe imagini cu resturile unei rachete lansate dinspre enclava palestiniană.

Părți din dispozitivul exploziv, cel mai probabil interceptat de Iron Dome, au lovit clădirea unde locuiește fostul ambasador. ”Noi rachete peste Tel Aviv. Au fost emise mai multe sirene de atac aerian în Tel Aviv, dar aceasta este prima dată când văd resturi de rachetă în clădirea mea în urma unei lovituri directe.

ADVERTISEMENT

Nu îmi pot imagina prin ce trec oamenii din sudul Israelului în fiecare zi. Hamas trebuie eradicat!”, este mesajul postat pe David Saranga pe platforma de socializare citată.

Israelul, vizat de mai multe atacuri cu rachetă. O școală din Tel Aviv, aproape de o tragedie

În debutul acestei luni, armata israeliană a anunțat că își extinde operațiunile în sudul Gazei. Luni și marți au fost aduse tancuri și vehicule blindate israeliene la periferia orașului Khan Younis.

ADVERTISEMENT

Nici teroriștii grupării Hamas nu se lasă mai prejos. Deși par încercuiți, islamiștii continuă să riposteze cu mai multe atacuri de rachetă. În cursul zilei de marți, sirenele care anunță atacuri aeriene au răsunat atât în sudul, centrul, cât și în nordul Israelului.

Potrivit presei locale, aproximativ 15 rachete au fost lansate din Fâșia Gaza către zona Tel Aviv. Ratată de sistemul de apărare Iron Dome, o rachetă a căzut lângă o școală din Capitală.

ADVERTISEMENT

Serviciul de salvare israelian, citat de Times of Israel, a anunțat că a oferit ajutor medical unui bărbat în vârstă de 40 de ani. Acesta a suferit răni cauzate de căderea de schije în zona Tel Aviv. Imaginile publicate online arată un fragment mare dintr-o rachetă aflat pe un trotuar aglomerat.

ADVERTISEMENT
Tags: