News

Clanul Caranilor, una dintre cele mai mari grupări mafiote din România, destructurat. Doi polițiști, suspectați că ajutau interlopii. Update

Descinderi la Clanul Caranilor. Liderii grupării mafiote au fost ridicați de la o petrecere organizată într-un club din București.
23.11.2023 | 16:40
Clanul Caranilor una dintre cele mai mari grupari mafiote din Romania destructurat Doi politisti suspectati ca ajutau interlopii Update
Clanul Caranilor, destructurat. colaj Fanatik/ Foto DIICOT
ADVERTISEMENT
23-11-2023
14:52

Polițiști suspectați că ajutau interlopii, ridicați de DIICOT

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) anunță că, în urma perchezițiilor care au vizat Clanul Caranilor, una dintre cele mai mari grupări mafiote din România, doi agenți de poliție au fost ridicați și duși la audieri. 

Angajații dela Brigada Rutieră sunt suspectați că ar fi ajutat interlopii. ”La data de 23 noiembrie 2023, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a acordat sprijin, în vederea punerii în aplicare a unor mandate de percheziție domiciliară, în baza ordonanței de delegare, emisă de DIICOT-Structura Centrala, în cadrul unei ample operațiuni.

În urma efectuării unor percheziții domiciliare, au fost identificate și conduse la sediul D.I.I.C.O.T. mai multe persoane, printre care un lucrător din cadrul Brigăzii Rutiere și un alt bărbat, care a avut calitatea de polițist.

În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză urmează a fi suspendat din funcție, la punerea în mișcare a acțiunii penale, iar în funcție de evoluția anchetei, vor fi dispuse și alte măsuri prevăzute de lege.

De asemenea, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea.

Precizăm că am acordat și vom acorda tot sprijinul necesar anchetei și activităților procedurale. Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege. Susținem toate activitățile specifice și avem drept deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști”, anunță DGPMB.

Clanul Caranilor, una dintre cele mai mari grupări mafiote din România, a fost destructurat. Joi, 23 noiembrie, au fost organizate descinderi de DIICOT. În total, peste 80 de percheziții au fost efectuate atât în Capitală, cât și în alte cinci județe din țară.

Clanul Caranilor a fost destructurat

Aceștia sunt bănuiți de mai multe infracțiuni, precum camătă, tentativă de omor, șantaj, dar și exploatarea sexuală a unor tineri și accesarea ilegală a conturilor unor americani. În urma infracțiunilor, liderii clanului au strâns aproximativ 15 milioane de dolari, potrivit anchetatorilor.

ADVERTISEMENT

Vorbim de 17 infracțiuni comise de membrii grupării, potrivit DIICOT. Liderii clanului au fost ridicați de la o petrecere organizată chiar într-un club pe care aceștia îl dețin în București.

Conform cercetărilor, clanul a fost coordonat de trei frați care au pus la cale mai multe activități infracționale. În cazul accesării ilegale a conturilor unor americani, indivizii procedau prin a scoate bani de la bancomate din Olanda, ca apoi să îi transporte în România cu autoturismele.

ADVERTISEMENT

De asemenea, interlopii exploatau sexual tinere. Unele dintre activități aveau loc în saloane de masaj. Din grupare făceau parte și alte persoane, în general rude ale respectivilor sau nași, fini și cumnați.

Cum procedau liderii clanului

Ei urmăreau să își extindă zona de influență atât în București, cât și la nivelul întregii țări și în afara granițelor. Își desfășurau activitatea mai ales în centrul și nordul Bucureștiului, dar și în stațiunea Mamaia.

ADVERTISEMENT

Conform DIICOT, în cadrul clanului ar fi aderat și o altă grupare specializată în comiterea de infracțiuni informatice în SUA. „În perioada decembrie 2020 – noiembrie 2021, pe raza municipiului Rovinari, trei făptuitori au constituit un grup infracțional organizat în vederea săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor. Au atras mai mulți membrii (aderenți și sprijinitori) aceștia având roluri stabilite de liderii grupului în funcție de abilitățile demonstrate ale fiecăruia ( intelectuale ori în conducerea autoturismelor), scopul fiind acela de a transporta sume foarte mari de bani de pe teritoriul Țărilor de Jos pe teritoriul României.

Liderul percepea comision din suma de bani transportată. Ceilalți membri erau remunerați pentru fiecare transport efectuat, aceștia cunoscând faptul că banii provin din săvârșirea unor infracțiuni informatice tip skimming de către membrii grupului infracțional organizat care acționa pe teritoriul SUA. Prejudiciul produs în perioada mai-octombrie 2021 se ridică la de 1.756.284 de USD”, a transmis DIICOT.

ADVERTISEMENT

Liderii sunt acuzați de trafic de persoane și proxenetism

Liderul clanului ar fi strâns în portofelul electronic, din această activitate, circa 7.000.000 dolari în depozite și aproximativ 8.000.000 dolari în retrageri. De altfel, indivizii au exploatat sexual mai multe femei chiar în incinta unui club din sectorul 1 din București.

Acestea erau puse să „întrețină atmosfera” în club prin dansuri nud. Ele ar fi fost constrânse să întrețină raporturi sexuale cu clienții, în camere special amenajate pentru acest lucru, pentru a-și putea primi banii promiși de administratorii clubului.

ADVERTISEMENT