Life

Clătite ca la mama acasă, rețeta rapidă de desert pe care oricine o poate face. Vor fi gata într-o clipită cu acest truc

Rețetă rapidă și delicioasă de desert. Clătite ca la mama acasă, pe care le poate face oricine. Vor fi gata în doar câteva secunde.
13.03.2024 | 17:06
Clatite ca la mama acasa reteta rapida de desert pe care oricine o poate face Vor fi gata intro clipita cu acest truc
Rețetă delicioasă de clătite. Sursa foto: Bucataria Mamei
ADVERTISEMENT

Clătite pufoase și delicioase. O rețetă pe care oricine o poate prepara. Este extrem de savuroasă și de rapidă. Cei dragi cu siguranță vor dori porție dublă sau chiar triplă. Lista de ingrediente este simplă și accesibilă oricui.

Rețetă rapidă și delicioasă de clătite ca la mama acasă

Nimic nu se compară cu gustul mâncării de acasă, mai ales dacă este vorba despre un desert făcut de mâinile mamelor noastre. Este întotdeauna mai bun și mai sățios. De exemplu, clătitele.

ADVERTISEMENT

Clătitele au fost mereu considerate desertul copilăriei. Drept urmare, de fiecare dată când le savurezi, parcă te simți din nou copil și nu vrei să te mai oprești din mâncat. Pentru o rețetă similară, iată lista de ingrediente în rândurile următoare!

Ai nevoie de: trei ouă, 250 de grame de făină albă, 500 de ml de lapte rece, un praf bun de sare, 50 de grame de unt topit și răcorit și, opțional, o linguriță mică de zahăr pudră. Care sunt pașii următori? Modul de preparare nu este deloc dificil.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare al clătitelor

Pentru început, cerneți făina. Mai departe, spargeți ouăle peste ea și adăugați un praf de sare. Peste amestec turnați cantitatea de lapte și începeți să amestecați cu o lingură de lemn sau cu ajutorul unui mixer.

Aluatul de clătite trebuie să aibă o textură similară cu cea de smântână sau cu gălbenușul de ou. Mai departe, adăugați untul topit, care în prealabil trebuie răcit. Se continuă cu restul de lapte dacă a mai rămas și, dacă observați cocoloașe, le puteți strecura printr-o sită.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, dacă simțiți nevoia de ceva mai pufos, puteți completa totul cu griș. Puneți trei linguri de griș sau patru și veți vedea cum aluatul își va schimba aspectul, iar clătitele vor ieși mult mai moi decât de obicei.

De asemenea, aluatul se va lăsa la odihnit pe parcursul a 30 de minute. Ulterior, se ia un polonic și se va întinde clătita, mișcând tigaia încinsă, unsă cu puțin ulei, dintr-o parte în alta. Când clătita este rumenită pe o parte, întoarceți-o și pe cealaltă.

ADVERTISEMENT

La final, clătitele se pot unge cu dulceață de afine, de vișine, de cireșe sau de gutui. Dacă nu dispuneți de acestea, puteți opta pentru brânză amestecată cu zahăr sau pentru ciocolată cu căpșuni sau banane.

ADVERTISEMENT