News

Claudiu Târziu, avertisment față de criticii AUR: “Suntem dispuși să îi dăm în judecată pe cei care ne fac extremiști”

Claudiu Târziu, co-președinte al AUR, a avertizat criticii partidului din care face parte, declarând: "suntem dispuși să îi dăm în judecată pe cei care ne cataloghează extremiști".
06.09.2021 | 21:57
Claudiu Tarziu avertisment fata de criticii AUR Suntem dispusi sa ii dam in judecata pe cei care ne fac extremisti
ADVERTISEMENT

Târziu este un jurnalist care deține publicația rostonline.ro și a avut mai multe declarații în care a pus la îndoială crimele comise de către Mișcarea Legionară, având și declarații de simpatie față de Corneliu Zelea Codreanu.

USR PLUS și AUR au depus împreună o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cîțu, cabinet din care s-au retras miniștri din partea primului partid.

ADVERTISEMENT

Claudiu Târziu avertizează: “Suntem dispuși să îi dăm în judecată pe cei care ne fac extremiști”

Claudiu Târziu: “Noi suntem în proces de aderare la Partidul Conservatorilor șî Reformiștilor Europeni din care fac parte, într-adevăr partidul PiS, Fratelli, Vox și multe alte partide din Europa, dar nu fac parte partidul Lega Nord, condus de Matteo Salvini, nici partidul lui Marine le Pen, nici partidul lui Viktor Orban.

Fac câteva precizări, se vehiculează în spațiul public enormități față de noi. Suntem foarte deciși să îi dăm în judecată pe toți care ne acuză de extremism, neavând niciun document programatic sau nicio acțiune extremistă.

ADVERTISEMENT

Extremiștii sunt cei care fură țara, cei care au lăsat milioane de români în sărăcie, cei care au permis creșțerile aberante la gaze, electricitate și alimente. Cei care ne acuză de așa ceva, suntem dispuși să mergem până la capăt, am suportat destul.”

Mugur Ciuvică: “Totuși, știți Fratelli sunt urmașii fascisților în Italia?”

Claudiu Târziu: “Cine spune, domnul Ciuvică, așa spun și mulți despre noi…”

Mugur Ciuvică: “Ei așa spun, sunt acolo, dar să nu ne luăm….”

Claudiu Târziu: “Cert este că PCR este un grup onorabil în Parlamentul European, care este trimis acolo de milioane de cetățeni, care au și ei dreptul la reprezentare.

ADVERTISEMENT

Valorile la care aderăm nu sunt motiv să ne atragem injurii, considerăm noi. Partidele conduse de Kaczynski, de domnul Orban, de Salvini s-ar putea să facă parte la un moment dat, nu văd ce rău ar fi în asta.

Sunt trei partide aflate la guvernare în țările lor și nu văd cum cineva care este europarlamentar să catalogheze aceste partide drept extremiste și pe noi printr-o eventuală asociere cu ei.

ADVERTISEMENT

Diferențele ideologice dintre noi (n. red. USR și AUR) sunt majore, ei sunt un partid de stânga și noi suntem un partid de dreapta, asta nu înseamnă că nu putem vota căderea unui Guvern pe care îl considerăm indolent, incompetent și la margine, criminal.”

ADVERTISEMENT