Sport

Manchester United trebuie să plătească o clauză de reziliere uriașă pentru a-l aduce acum pe Mauricio Pochettino

Manchester United trebuie să plătească o clauză de reziliere uriașă dacă vrea să îl numeaască în funcția de manager pe Mauricio Pochettino, actualul antrenorul de la PSG.
23.11.2021 | 11:56
Manchester United trebuie sa plateasca o clauza de reziliere uriasa pentru al aduce acum pe Mauricio Pochettino
ADVERTISEMENT

Mauricio Pochettino (49 de ani) nu ar spune nu unei veniri pe Old Trafford. Antrenorul argentinian se simte tocmai în largul lui la Paris Saint-Germain, acolo unde trebuie să gestioneze vestiarul plin de vedete al vicecampioanei Franței, din care nu lipsesc Lionel Messi, Neyamar sau Kylian Mbappe.

Un alt motiv pentru care argentinianul și-ar dori să revină în Anglia îl reprezintă faptul său că familia sa a rămas în continuare la Londra.

ADVERTISEMENT

Nu va fi însă o misiune deloc ușoară pentru vicecampioana Angliei să îl „fure” pe Pochettino de pe Parc des Princes. Antrenorul lui PSG are contract valabil până în vara lui 2023, iar clauza de reziliere este una uriașă: aproximativ 12 milioane de euro.

Clauza de reziliere pe care Manchester United trebuie să o plătească dacă vrea să îl ia pe Pochettino de la PSG

Pochettino o antrenează pe PSG încă din sezonul trecut, atunci când l-a înlocuit la cârma echipei de pe Parc des Princes pe Thomas Tuchel.

ADVERTISEMENT

Presa din Marea Britanie anunță că argentinianul ar fi dispus să vină chiar din acest moment pe Old Trafford și să nu aștepte până la finalul sezonului 2021-2022.

În acest caz, United nu ar mai fi nevoită să caute un antrenor interimar până la finalul acestui ediții. Pentru ca argentinianul să vină de acum pe „Teatrul Viselor”, „diavolii roșii” ar trebui să pltească în plus încă 6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor de la Mirror, clauza de reziliere a lui Pochettino va fi redusă cu 50% abia la vară, când tehnicianul intră în ultimul an de contract cu parizienii.

Nu este prima tentativă a lui Manchester United de a îl instala pe banca tehnică pe Mauricio Pochettino. Sir Alex Ferguson a încercat să îi facă lobby lui „Poch” pe Old Trafford în 2018, atunci când „diavolii” căutau înlocuitor pentru Jose Mourinho.

ADVERTISEMENT

Pochettino la United, Zidane la PSG

PSG are deja varianta pregătită în cazul în care Mauricio Pochettino va da curs ofertei venite de la Manchester United. Vicecampioana Franței vrea să îl numească principal chiar pe omul care a fost numărul 1 pe lista „diavolilor”, Zinedine Zidane.

„Zizou” a refuzat propunerea șefilor de la United, presa speculând că fostul mare internațional francez așteaptă eliberarea unuia dintre cele două posturi: cel al lui Didier Deschamps de la echipa națională sau cel al lui Mauricio Pochettino de la PSG.

ADVERTISEMENT