News

Clipe de groază pentru 177 de pasageri ai unui zbor. Fereastra avionului a explodat la 5.000 de metri altitudine. Video

Aproape 200 de pasageri ai unui zbor din SUA au trăit clipe de groază, după ce fereastra avionului a explodat la 5.000 de metri altitudine.
06.01.2024 | 11:10
Clipe de groaza pentru 177 de pasageri ai unui zbor Fereastra avionului a explodat la 5000 de metri altitudine Video
Fereastra unui avion a explodat la 5.000 de metri altitudine. Ce s-a întâmplat cu cei 177 de pasageri. Sursa foto: capturi X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Peste 170 de pasageri aflați la bordul unei aeronave din SUA au trăit clipe de groază. Fereastra avionului a explodat la 5.000 de metri altitudine. Și o parte din fuzelajul aparatului a avut de suferit.

Fereastra unui avion a explodat la 5.000 de metri altitudine. Ce s-a întâmplat cu cei 177 de pasageri

Vineri seara, Alaska Airlines a anunțat că ține la sol toate aeronavele sale Boeing 737-9. S-a întâmplat asta la câteva ore după ce o fereastră și o bucată de fuzelaj dintr-un astfel de avion a explodat în aer și a forțat o aterizare de urgență în Portland, Oregon.

ADVERTISEMENT

Acest incident extrem de grav a avut loc la scurt timp după decolare. Gaura uriașă apărută a făcut ca întreaga cabină să se depresurizeze. Datele de zbor au arătat că avionul a ajuns la 4.876 de metri altitudine în momentul exploziei. Imediat, căpitanul a luat decizia de a se întoarce la Aeroportul Internațional Portland, notează NBC Houston.

Într-un comunicat emis ulterior pe rețeaua X (fostul Twitter), compania aeriană a spus că avionul a aterizat în siguranță cu 171 de pasageri și șase membri ai echipajului.

ADVERTISEMENT

”În urma evenimentului din această seară raportat pe zborul 1282, am decis să luăm măsurile de precauție de a pune la sol temporar flota noastră de 65 de avioane Boeing 737-9”, a declarat directorul general al Alaska Airlines, Ben Minicucci, într-un comunicat.

National Transportation Safety Board, instituția americană de control al traficului aerian, a anunțat într-o postare pe X că investighează un eveniment pe zbor și va posta actualizări atunci când acestea vor fi disponibile. La rândul său, și Administrația Federală a Aviației a spus că va investiga incidentul.

ADVERTISEMENT

Imagini cu efectul devastator al exploziei de la bordul avionului

În spațiul online, mai mulți pasageri au postat filmări și fotografii care arată gaura din lateralul avionului, lângă scaunele pasagerilor. Videoclipul prezintă și oameni purtând măști de oxigen.

Modelul Boeing 737-9 MAX implicat în incident a ieșit de pe linia de asamblare și a primit certificarea în urmă cu doar două luni. Avionul a efectuat 145 de zboruri de când a intrat în serviciul comercial pe 11 noiembrie, cocnform FlightRadar24.

ADVERTISEMENT

Zborul din Portland cătra Ontario a fost al treilea din ziua de vineri, 5 ianuarie, pentru această aeronavă. Cei de la Boeing au spus că sunt la curent cu incidentul și lucrează pentru a strânge mai multe informații pentru a sprijini ancheta.

ADVERTISEMENT