Sport

Clipe de groază pentru Dibu Martinez. Mașina fratelui său a luat foc pe pistă la o competiție din Argentina! Video

Mașina lui Alejandro Martinez, fratele portarului naționalei Argentinei, a luat foc pe pistă, în timpul unei competiții. Din fericire, pilotul a scăpat nevătămat.
24.04.2023 | 18:01
Clipe de groaza pentru Dibu Martinez Masina fratelui sau a luat foc pe pista la o competitie din Argentina Video
Mașina lui Alejandro Martinez, fratele portarului naționalei Argentinei, a luat foc pe pistă, în timpul unei competiții. Din fericire, pilotul a scăpat nevătămat. Foto: captură video
ADVERTISEMENT

Pentru Emiliano ”Dibu” Martinez, portarul naționalei Argentinei și al lui Aston Villa, are în programul personal momente la care nu renunță cu niciun preț. Este vorba despre cursele de motorsport din seria Bora Cup, derulate în țara sa natală.

Iar explicația nu este legată doar de pasiunea sa pentru acest tip de întreceri. Ci de faptul că este competiția la care ia parte fratele său, Alejandro, care este cu doi ani mai mare.

ADVERTISEMENT

”Dibu” Martinez, emoții mari după ce mașina fratelui său, Alejandro, a fost cuprinsă de flăcări, în timpul unei curse

Dacă în ceea ce privește competitivitatea lui Emiliano ”Dibu” Martinez nu mai există dubii după Cupa Mondială, trebuie spus că lucrurile stau la fel și-n cazul fratelui său, Alejandro.

Acesta nu s-a îndreptat însă către fotbal profesionist, chiar dacă a jucat, ca atacant, în copilărie. A ales o altă pasiune comună, automobilismul. Și investește în participarea la competiții din banii pe care-i câștigă cu firma sa care exportă pește.

ADVERTISEMENT

S-a orientat mai întâi către întrecerile de drag, pe sfert de milă. Și a câștigat trei titluri. Iar în acest an a decis să facă o schimbare, aliniindu-se, la cursele de circuit monomarcă din Bora Cup.

Pe care ”Dibu” le urmărește, cu sufletul la gură, de la mii de kilometri distanță. Nu a făcut excepție nici întrecerea din această duminică, derulată pe circuitul Roberto Mouras din Mar del Plata.

ADVERTISEMENT

Pe care a putut-o viziona în liniște, după ce, cu o zi înainte, echipa sa, Aston Villa, remizase, 1-1, pe terenul lui Brentford. A avut însă parte de emoții la cel mai înalt nivel.

Din pricina unei defecțiuni tehnice, mașina cu numărul 23 (cel pe care l-a avut și ”Dibu” la Cupa Mondială) s-a oprit prematur din cursă și a fost cuprinsă de flăcări. Din fericire, Alejandro a părăsit rapid cockpit-ul și incidentul a rămas fără urmări.

ADVERTISEMENT

”Dueluri” fratricide pe pista lui Lewis Hamilton

”A fost un moment tensionat, însă astfel de lucruri se întâmplă în motorsport”, a spus Alejandro Martinez. Care, ajuns la boxe, avea să-și liniștească fratele prin intermediul unei convorbiri telefonice.

Mai mult, acesta a mărturisit, ulterior, că emoții mai mari are pe pista de karting, în timpul întrecerilor contra fratelui său. Reamintind și o declarație anterioară, făcută la momentul debutului în Bora Cup. ”El este mai ușor și are un avantaj. Mă depășește în viraje. Și este la fel de motivat precum îl știți de pe terenul de fotbal.

De fiecare dată când îl vizitez, în Anglia, mergem pe circuitul pe care se antrena Lewis Hamilton. Iar cursele sunt nebune. Glumind, aș spune că sunt peste cele din Formula 1 pe care le urmăream, când eram copii, la televizor”, a spus Alejandro.

ADVERTISEMENT