News

Clipe de groază pentru o familie din Târgu Jiu. Un bărbat orbit de furie a năvălit în casă, înarmat cu un topor

Un bărbat din Târgu Jiu a intrat în casă peste fosta iubită și a amenințat-o cu toporul că o omoară. Martori la întregul scandal au fost și părinții femeii.
25.03.2024 | 11:55
Clipe de groaza pentru o familie din Targu Jiu Un barbat orbit de furie a navalit in casa inarmat cu un topor
Clipe de groază pentru o familie din Târgu Jiu. Un bărbat orbit de furie a năvălit încasă, înarmat cu un topor. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Conform anunțului Poliției Municipiului Târgu Jiu, individul în vârstă de 39 de ani consumase înainte alcool, probabil pentru a-și face curaj, după care a intrat peste ”socrii” în casa acestora. I-a amenințat pe toți cu moartea, având în mână un topor, și nu s-a lăsat înduplecat nici măcar atunci când fosta concubină l-a rugat să se calmeze.

Un bărbat din Târgu Jiu a intrat cu toporul peste fosta concubină

Din fericire, bărbatul nu a agresat pe nimeni, însă femeia a sunat imediat la 112. Bărbatul s-a ales acum cu dosar penal, pentru infracțiunea de ”amenințare și violare de domiciliu”. Mai mult, în cazul de față a fost emis un ordin de protecție provizoriu.

ADVERTISEMENT

Astfel, bărbatul nu va avea dreptul să se apropie de fosta concubină și de părinții acesteia. Cel mai probabil bărbatul a comis actul pentru că nu suporta că a fost părăsit de femeie. Mai mult, IPJ Gorj anunță că bărbatul a fost reținut pentru 30 de zile.

Bărbatul de 39 de ani a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj”, mai transmit reprezentanții IPJ Gorj. Conform Articolului 206 din Legea 286/2009, amenințarea cu moartea este cuprinsă în Codul Penal.

ADVERTISEMENT

”Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Pedeapsa aplicată nu poate depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării”, este menționat în lege. Așadar, bărbatul riscă să ajungă chiar după gratii, dacă judecătorul va considera necesar acest lucru.

ADVERTISEMENT

Femeie amenințată cu moartea chiar de către fiul său

În urmă cu o săptămână, o femeie din Vidra, Munții Apuseni, județul Alba, era amenințată cu moartea chiar de către fiul său. La fel ca și în cazul din Gorj, individul s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție și nu va mai avea dreptul să se apropie degrabă de mama sa. Cazul complicat a fost raportat pe 18 martie 2024, în jurul orei 20:30.

Cea care a sunat la 112 a fost chiar femeia din Vidra, care s-a plâns că fiul său a amenințat-o cu moartea. ”Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la fața locului, a rezultat că, în seara aceleiași zile, în jurul orei 20.00, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, ar fi devenit violent verbal și ar fi amenințat-o pe aceasta cu moartea”, arată IPJ Alba.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii spun că incidentul s-a produs ”pe fondul consumului de băuturi alcoolice”. Bărbatul nu mai are acum dreptul să se apropie de mama sa, fiind anchetat pentru infracțiunea de amenințare. Rămâne de văzut care va fi pedeapsa pe care o primește.

ADVERTISEMENT
Tags: