News

O femeie și-a bătut iubitul, după care i-a furat acestuia banii și telefonul. Disperat, bărbatul a sunat la 112

O femeie în vârstă de 54 de ani din Mehedinți este cercetată penal după ce și-a bătut iubitul, după care i-a furat acestuia toate actele și cardurile.
14.03.2024 | 16:17
O femeie sia batut iubitul dupa care ia furat acestuia banii si telefonul Disperat barbatul a sunat la 112
O femeie și-a bătut iubitul, după care i-a furat acestuia banii și telefonul. Disperat, bărbatul a sunat la 112
ADVERTISEMENT

Victima are 48 de ani și a sunat la 112 să anunțe că a fost bătut de femeie. Mai mult, aceasta i-a luat portofelul cu toate actele, cardurile și banii, precum și telefonul mobil. Conform Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, cele două persoane s-au ales cu ordin de protecție provizoriu, astfel că timp de cinci zile nu vor mai avea voie să se apropie unul de celălalt.

O femeie și-a bătut iubitul, după care i-a furat acestuia banii și telefonul

“Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în timp ce apelantul se afla la domiciliu împreună cu concubina sa, de 54 de ani, domiciliată în comuna Voloiac, judeţul Mehedinţi, locuind, fără forme legale, la adresa apelantului, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, s-au agresat reciproc, fără a suferi leziuni traumatice vizibile.

ADVERTISEMENT

Totodată, apelantul a reclamat faptul că femeia i-ar fi sustras din locuinţă un telefon mobil şi portofelul în care se aflau actul de identitate, cardul de sănătate, 3 carduri bancare, precum şi suma de 100 lei. Având în vedere aspectele sesizate, au fost întocmite formulare de evaluare a riscului, rezultând că există risc iminent, fiind emise ordine de protecţie provizorii pentru ambele persoane, pe o perioadă de 5 zile”,au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

În acest caz oamenii legii au întocmit dosar penal pentru violență în familie și furt. Astfel de cazuri par tot mai dese în România, țară unde violența conjugală este la ordinea zilei, în special în mediul rural. Cazul din Mehedinți aduce aminte de cel din Galați, unde o femeie și-a bătut soțul și soacra.

ADVERTISEMENT

O femeie din Galați și-a bătut soțul și soacra

În acel caz, femeia s-a ales cu o amendă penală de 2.400 de lei, însă instanța de judecată a iertat-o pe aceasta de la plata unor daune morale în valoare de 4.800 de lei. Conform RTV, femeia era extrem de geloasă și credea că soțul o înșală. Așadar, fără să stea pe gânduri a luat telefonul acestuia și a găsit mai multe mesaje de la alte femei.

Cu toate că bărbatul a negat vehement totul, soția nervoasă a luat un polonic și l-a lovit în cap pe bărbat, după care a tăbărât pe acesta cu pumnii și picioarele. În conflict a intervenit inclusiv mama-soacră, însă și aceasta a fost mușcată și bătută de noră, cu toate că femeia în vârstă este nevăzătoare.

ADVERTISEMENT

Victimele au ajuns în spital pentru 3 zile, după care cazul a ajuns pe masa instanței de judecată. Femeia s-a ales ulterior cu o amendă penală, însă a scăpat de daunele morale, pentru că judecătorii au considerat că ar fi avut motive întemeiate să creadă că este înșelată. Așadar, soțul și-ar fi meritat polonicul în cap.

”Curtea consideră că, față de contextul în care a avut loc conflictul (respectiv, pe fondul suspiciunilor inculpatei că soțul său avea o relație extraconjugală și, mai departe, a sentimentelor de batjocură, frustrare și neputință încercate de aceasta), simpla condamnare a inculpatei este suficientă pentru a compensa daunele morale suferite de persoanele vătămate”, și-a motivat decizia instanța de judecată.

ADVERTISEMENT

Un caz la fel de grav se petrecea în Hunedoara în ianuarie 2024, unde un soț era bătut crunt de nevasta sa. Bărbatul s-a plâns că se teme inclusiv pentru viața sa, pentru că femeia l-ar fi amenințat de mai multe ori cu moartea. ”La data de 09 ianuarie 2024, polițiștii Postului de Poliție Pui au fost sesizați de un bărbat de 42 de ani, din comuna Baru, care a reclamat faptul că soția sa îl amenință cu moartea”, transmiteau atunci reprezentanții IPJ Timișoara. Soția nervoasă s-a ales cu ordin provizoriu de protecție și nu mai are voie să se apropie momentan de soțul traumatizat.

ADVERTISEMENT
Tags: