Fotbal international

Cluburile din Anglia vor primi ajutor guvernamental după criza coronavirus. În Italia s-au suspendat taxele până în mai

18.03.2020 | 16:50
Cluburile din Anglia vor primi ajutor guvernamental dupa criza coronavirus In Italia sau suspendat taxele pana in mai
ADVERTISEMENT

Nu doar fotbalul din România riscă să intre în colaps din cauza crizei de coronavirus. Și cluburile mai mici din fotbalul mai dezvoltat ale căror venituri sunt legate de desfășurarea întrecerilor au de suferit. În acest sens, guvernul din Regatul Unit al Marii Britanii a luat un set de măsuri legislative care să sprijine unele grupări.

Guvernul din Marea Britanie oferă sprijin financiar cuburilor de fotbal în plină criză coronavirus

Tot fotbalul din Anglia și Regat a fost suspendat până pe 3 aprilie, în timp ce în Scoția meciurile au fost pe termen nelimitat din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT

Guvernul britanic a anunțat că echipele de fotbal care pierd bani din suspendarea meciurilor pe perioada crizei coronavirusului vor fi eligibile pentru sprijin guvernamental. Anunțul a fost făcut de cancelarul Rishi Sunak.

Rehman Chishti, un parlamentar conservator din Marea Britanie, a avertizat recent că mai multe cluburi precum sunt cele din Liga a 3-a și a 4-a depind de veniturile pe care le primesc din zilele în care competițiile sunt active.

ADVERTISEMENT

De curând, premierul Boris Johnson și cancelarul Rishi Sunak au susținut o conferință de presă în care au anunțat un imbold financiar de 330 miliarde de lire sterline pentru perioada crizei coronavirus.

Rămâne de văzut ce procent din acești bani va fi alocat și în sprijinul sportului și al fotbalului din insulă.

ADVERTISEMENT

Italia suspendă taxele până în mai

Ministrul Sportului din Italia, Vincenzo Spadafora, a declarat miercuri că guvernul italian a suspendat obligațiile fiscale pentru cluburile sportive până la sfârșitul lunii mai.

”Am suspendat toate obligațiile fiscale până pe 30 mai pentru toate federațiile sportive și pentru toate celelalte activități sportive”, a spus Spadafora pentru la Rai UNO.

ADVERTISEMENT

Oficialul guvernamental din Italia a mai anunțat, tot cursul acestei zile, că prima ligă din Italia ar putea să se reia la startul lunii mai.

”Cred că Serie A poate reveni pe 3 mai, apoi vom evalua dacă meciurile se vor juca spatele ușilor închise sau cu publicul prezent pe stadioane”.

ADVERTISEMENT