Sport

Cluburile din SuperLiga, îngrijorate de situaţia drepturilor tv! Orlando Nicoară a clarificat situaţia pentru Fanatik. Exclusiv

Cluburile din SuperLiga sunt îngrijorate de situaţia drepturilor tv, având în vedere că se apropie perioada licenţierii. Orlando Nicoară a declarat că totul este în grafic.
28.03.2023 | 17:20
Cluburile din SuperLiga ingrijorate de situatia drepturilor tv Orlando Nicoara a clarificat situatia pentru Fanatik Exclusiv
Cluburile din SuperLiga, îngrijorate de situaţia drepturilor tv! Orlando Nicoară a clarificat situaţia pentru Fanatik. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lunile martie şi aprilie sunt pline de emoţii pentru cluburile din SuperLiga care au probleme cu datoriile, din cauza criteriului de licenţiere. Iar în ultimii ani, numărul acestor echipe a fost în creştere, anul trecut fiind două formaţii retrogradate din cauza acestui criteriu: Gaz Metan Mediaş şi Academica Clinceni, intrate în colaps financiar.

Cluburile din SuperLiga, îngrijorate de situaţia drepturilor tv!

Din informaţiile FANATIK şi în acest sezon mai multe cluburi stau ca pe ace, în condiţiile în care o echipă trebuie să aibă toate datoriile plătite până la finalul anului 2022 pentru a putea lua licenţa de SuperLiga pentru stagiunea viitoare.

ADVERTISEMENT

Iar o sursă importantă pentru acoperirea acestor datorii sunt banii din drepturile tv. Iar cluburile din SuperLiga sunt îngrijorate că banii nu vor intra la timp astfel încât ar putea avea probleme în ceea ce priveşte plata restanţelor pentru obţinerea licenţei.

Orlando Nicoară linişteşte apele: “Data scadentă pentru ultima rată a sezonului în curs este luna aprilie şi nu vor exista întârzieri”

Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile TV, a liniştit apele într-o declaraţie pentru FANATIK prin care spune că totul este în grafic şi banii din drepturile tv vor intra fără întârzieri:

ADVERTISEMENT

“Cluburile să stea liniştite. Data scadentă pentru ultima rată a sezonului în curs este luna aprilie şi nu vor exista întârzieri”, a fost declaraţia lui Orlando Nicoară pentru FANATIK.

Totuşi, cluburile care vor să obţină licenţa pentru a evolua în cupele europene, termenul este 31 martie, astfel că nu se vor putea ajuta de ultima tranşă din drepturile tv pentru a achita datoriile.

ADVERTISEMENT

30 aprilie, termenul limită pentru achitarea datoriilor!

Pentru celelalte cluburi, termenul limită este 30 aprilie, dată la care nu trebuie să mai aibă nicio datorie pentru anul precedent. Iar o parte dintre formaţiile din SuperLiga vor să folosească banii din drepturile tv pentru a acoperi restanţele până la scadenţă.

În vara anului 2022, cluburile din SuperLiga au votat prelungirea pe încă trei ani a contractului de difuzare a drepturilor tv cu firma eAD. Suma pe care o împart cluburile în acest sezon este 28,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În stagiunile viitoare, suma va creşte progresiv cu 1 milion de euro, urmând ca în ultimul an de contract, echipele să împartă 31,5 milioane de euro. Pentru mai multe cluburi din SuperLiga, încasările din drepturi tv reprezintă mai mult de jumătate din buget.

ADVERTISEMENT
Tags: