Sport

Clujenii au sărbătorit cu fast după victoria cu FCSB. Jucătorii CFR-ului, petrecere de zile mari: „Am câștigat tot ce am vrut!”

CFR Cluj a sărbătorit cu fast al patrulea titlu consecutiv cucerit în Liga 1.
25.05.2021 | 22:57
Clujenii au sarbatorit cu fast dupa victoria cu FCSB Jucatorii CFRului petrecere de zile mari Am castigat tot ce am vrut
ADVERTISEMENT

CFR Cluj s-a impus împotriva FCSB-ului în ultima etapă din campionat, scor 2-0, iar la finalul partidei, jucătorii lui Edi Iordănescu au declanșat petrecerea.

Deac și compania au început să petreacă pe teren, în aplauzele fanilor, urmând ca petrecerea să se mute într-un cadru amenajat de club, pentru a celebra un nou titlu.

ADVERTISEMENT

Clujenii au sărbătorit cu fast după victoria cu FCSB

Fără presiune, CFR Cluj s-a impus cu 2-0 în fața FCSB-ului, chiar sub privirile fanilor echipei, aflați la primul meci pe stadion din actuala ediție de Liga 1.

Suporterii au avut ce să vadă, la începutul meciului elevii lui Edi Iordănescu au fost prezentați precum jucătorii din NBA, trecând printr-un nor de fum, iar în momentul în care pășeau pe gazon, se aprindeau niște flăcări. La meci au avut voie să asiste 1.500 de suporteri, testați sau vaccinați, conform protocolului sanitar.

ADVERTISEMENT

După ce au fost prezentați toți jucătorii, a venit rândul lui Edi Iordănescu și al staff-ului său să fie ovaționați la scenă deschisă de către fanii aflați pe stadion.

Printre spectatorii de lux, a fost prezent și George Țucudean, fostul atacant al campioanei României, nevoit să se retragă din fotbal din cauza problemelor medicale.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii campioanei României au început să cânte și să petreacă imediat după fluierul arbitrului. De această dată, clujenii au avut șampanie pe care să o folosească la distracție, nu bere, cum s-a întâmplat la partida cu Botoșani, când au devenit matematic campioni.

De această dată, Vergil Andronache, antrenorul secund al CFR-ului și cel care a întreținut atmosfera în vestiarul lui FC Botoșani, a fost eclipsat de fotbaliști, care păreau că nu se satură de petreceri, chiar dacă este al patrulea titlu consecutiv câștigat.

ADVERTISEMENT

„Eu simt aceeași bucurie ca la primul trofeu, ce poate fi mai frumos decât atunci când ridici trofeul. Eu cred că ar fi bine să continuăm pe același drum, noi vrem ca Edi să rămână alături de noi și să sperăm că nu ne va lăsa aici”, a spus Ciprian Deac la finalul meciului.

„Ne dorim să avem în fiecare an sezoane bune. Tot ce am vrut, am câștigat anul acesta. Noi avem unitate, alergăm și suntem împreună mereu”, a declarat și Mario Camora.

Adrian Gâdea a vorbit și el la finalul duelului cu FCSB, partidă în care a reușit să înscrie un gol: „Mă bucur că mister mi-a dat încredere și că am marcat și că am luat campionatul. Sper să joc mai mult din sezonul viitor, să mă țină Dumnezeu sănătos și să arăt ce pot”.

CFR Cluj a scris istorie și în acest sezon

CFR Cluj a realizat performanțe notabile și în acest sezon, elevii lui Edi Iordănescu fiind prima echipă din istoria campionatului României, de când s-a introdus sistemul play-off-play-out, care nu a terminat pe primul loc la finalul sezonului regular, dar care s-a impus la finalul competiției.

„Sunt bucuros că am câștigat titlul, puțin supărat că nu am marcat astăzi. Sunt încrezător, am primit încredere. Am calitate, mă descurc și sper să o țin tot așa, nu știu ce să mai zic.

Noi ne gândeam că de la an la an va fi și mai greu, noi vom încerca și la anul să câștigăm titlul. Vreau să stau cu familia, să stau cu soția și să stau să mă gândesc la ce am realizat și la ce vreau să realizez. Îi dedic titlul primului meu antrenor din fotbal, care m-a ajutat enorm”, a spus și Valentin Costache.

„A fost cel mai greu și cel mai bun an din cariera mea. Simți că nu ai muncit degeaba, m-am bucurat că am fost convocat la națională și să ajungem cât mai sus în Europa. Mă bucur că azi au fost și suporteri în tribune și că ne-am bucurat împreună.

Dacă vom fi serioși în continuare, am demonstrat tuturor că suntem o forță și că ne e în continuare foame de trofee. Ne dorin să rămână Edi lângă noi, pentru că avem nevoie de el în Europa. Familia mea a fost mereu alături de mine, soției mele care e însărcinată, îmi doresc să am o fetiță perfect sănătoasă peste o lună și să fim fericiți”, a recunsocut Adiță Păun.

Alex Chipciu crede că CFR Cluj poate să continue în aceeași măsură și să câștige campionatul și în sezonul viitor, dacă se vor păstra din jucătorii de valoare la echipă: „E o încununare a muncii tuturor de la acest club. Sincer, cred că CFR are cel mai puternic lot și cred că sunt cei mai profesioniști fotbaliști aici. Și după meciul de la București cu FCSB, erau toți nemulțumiți.

Chiar nu știu, mai am încă un an contract aici, nu am vorbit cu nimeni aici. Orice se poate întâmpla, dacă va fi structurat clubul la fel, cu foarte mulți jucători buni, e greu să oprești hegemonia, deși și FCSB are echipă bună, Craiova la fel”.

Totodată, CFR Cluj are acum în palmares șapte titluri în Liga 1, egalând-o pe Venus și fiind devansată doar de Steaua și Dinamo, iar acum, Clujul este al treilea oraș din România ca număr de trofee, depășind Aradul, în spatele Timișoarei și al Bucureștiului.

Mai mult decât atât, CFR Cluj este prima echipă după Steaua 1993-98 care leagă cel puţin patru titluri la rând și doar a doua echipă din provincie care câștigă patru titluri consecutive după Chinezul Timișoara, care a reușit să obțină șase titluri consecutive între 1921/22-1926/27.

  • 25.500.000 de euro este valoarea lotului lui CFR Cluj, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT