Fotbal intern

CNCD, gata să intervină dacă se refuză revenirea fanilor în tribune. Anunțul făcut de Cristian Jura. Exclusiv

27.02.2021 | 17:51
CNCD gata sa intervina daca se refuza revenirea fanilor in tribune Anuntul facut de Cristian Jura Exclusiv
ADVERTISEMENT

A trecut aproape un an de la ultimul meci cu spectatori disputat în România. Autorităţile evită să discute despre revenirea fanilor în tribune, dar LPF pune presiune în acest sens. Justin Ştefan a ameninţat că va merge la CNCD în cazul în care sportul va fi în continuare ignorat. FANATIK a luat un punct de vedere de la Cristian Jura, secretar de stat în CNCD.

Cristian Jura este convins că LPF ar avea un caz solid pentru a se adresa la CNCD, în cazul în care Raed Arafat refuză să permită accesul fanilor în tribune. Asta mai ales în condiţiile în care în sălile de teatru, spre exemplu, se permite accesul spectatorilor în limita a 30 la sută din capacitate.

ADVERTISEMENT

Săptămâna viitoare va avea loc întâlnirea decisivă între Raed Arafat şi reprezentanţii LPF. Se va face propunerea ca fanii să poată să revină în tribune începând cu luna aprilie. Miza este ca meciurile din faza play-off a Ligii 1 să se dispute cu spectatori.

Cistian Jura nu înțelege de ce stadioanele de fotbal rămân închise: “Este o neconcordanță”

“În ceea ce privește accesul spectatorilor pe stadioane, am putea să comparăm cu accesul în sălile de teatru. Sunt 30 la sută, într-un spațiu închis. În vreme ce stadioanele sunt descoperite. Este o altă necorcordanță. Important este dacă s-au făcut demersuri pentru accesul suporterilor. Trebuiesc făcut la acest comitet care gestionează criza Covid. Să vedem răspunsul care se dă.

ADVERTISEMENT

Sunt destul de multe diferenţe între România şi alte state ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte accesul suporterilor pe stadioane, desfăşurarea orelor de sport. Restricţiile cele mai dure au fost în România. A fost o perioadă în care a fost interzis şi orice antrenament al sportivilor”, a declarat Cristian Jura pentru FANATIK.

Cristian Jura este secretar de stat la CNCD, dar și arbitru la TAS.

Cristian Jura a vorbit şi despre contradicţiile legate de modul în care sunt gestionate restricţiile. Se poate sta fără mască în restaurante şi cafenele, în spaţiu închis, dar nu şi în parcuri şi spaţii în aer liber care nu sunt aglomerate.

ADVERTISEMENT

“În momentul de față sunt foarte multe contradicții în ceea ce privește purtarea măștii. Pe de-o parte, în restaurante, care unele respectă, altele poate nu respectă. Intri și toată lumea este fără mască. Iar dacă ești în exterior, în parc spre exemplu, trebuie să porți mască”, a mai spus Cristian Jura.

Delegația LPF, condusă de Iustin Ștefan, discuție decisivă cu Raed Arafat despre revenirea fanilor în tribune

Delegaţia LPF, condusă de Iustin Ştefan, a avut o întâlnire la finalul săptămânii trecute cu ministrul Sporturilor, Eduard Carol Novak, pentru a discuta revenirea suporterilor în tribune. Acesta şi-a manifestat sprijinul, dar o decizie finală o va lua Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

“În cazul în care nu vom primi o aprobare, ne vom adresa la CNCD. Pentru că ar fi chiar o discriminare, în condițiile în care foarte multe activități culturale au putut fi reluate. Nu este corect ca sportul să meargă după aceleași restricții care erau în starea de urgență”, a declarat Justin Ştefan pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT