Fotbal intern

LPF discută cu Ministerul Sănătății despre revenirea suporterilor pe stadioane. Justin Ștefan confirmă Fanatik. „Familia sportului s-a trezit”

24.02.2021 | 13:29
LPF discuta cu Ministerul Sanatatii despre revenirea suporterilor pe stadioane Justin Stefan confirma Fanatik Familia sportului sa trezit
ADVERTISEMENT

Miercuri, 24 februarie, este o zi decisivă în ceea ce privește revenirea suporterilor pe stadioane în România, FANATIK aflând că o delegație a LPF are în această dimineață o întâlnire în acest sens cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

UPDATE, 24 februarie, ora 13:29 / Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a confirmat informația dezvăluită de FANATIK. O delegație a forului condus de Gino Iorgulescu s-a întâlnit cu ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, pentru a discuta despre revenirea fanilor în tribune, iar acum urmează întrevederi cu ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și cu secretarul de stat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

„Ne-am intalnit astazi cu ministrul Eduard Novak. Ne-a asigurat ca avem sprijinul lui pentru deschiderea stadioanelor. Urmeaza sa avem discutii cu domnii Arafat si Voiculescu in perioada imediat urmatoare, sens in care vom trimite solicitari oficiale catre IGSU si Ministerul Sanatatii.

Le vom demonstra acestor domni ca regulile propuse de noi asigura protejarea sanatatii oamenilor si, impreuna cu liderii de galerii, ne vom asuma respectarea acelor reguli, in caz contrar urmand a accepta ideea de a se reveni asupra deciziei de deschidere a stadioanelor.

ADVERTISEMENT

Le vom cere sa inceteze imediat orice forma de discriminare in raport cu fanii din fotbalul romanesc si sa asigure un tratament egal al sportului in raport cu alte activitati de divertisment precum spectacolele, cinematografele, restaurantele etc.

Este inacceptabil ca industria sportului sa fie tratata diferit in raport cu alte industrii. Familia sportului romanesc s-a trezit si nu va permite nimanui ca sportul si fanii sai sa nu fie respectati”, a scris Justin Ștefan pe contul oficial de Facebook.

ADVERTISEMENT

Ne-am intalnit astazi cu ministrul Eduard Novak.

Ne-a asigurat ca avem sprijinul lui pentru deschiderea stadioanelor….

Publicată de Justin Stefan pe Miercuri, 24 februarie 2021


ȘTIRE INIȚIALĂ, 24 februarie, ora 08:42 /

La mijlocul lunii ianuarie, noul ministru a Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a vorbit despre planurile lui pentru readucerea spectatorilor în tribune.

De altfel, Liga Profesionistă a publicat în urmă cu două săptămâni un set de norme care trebuie respectate de suporteri și cluburi pentru ca fanii să poată reveni pe stadioane la meciurile din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Suporterii din România așteaptă decizia de revenire pe stadioane

Revenirea suporterilor pe stadioane ar fi un prim pas spre întoarcerea la normalitate în România, iar FANATIK a aflat că oamenii din conducerea LPF au o întâlnire miercuri dimineață cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru a discuta această posibilitate.

În ciuda faptului că ministrul a fost mai tot timpul reticent la această idee, el a hotărât să stea de vorbă cu șefii Ligii pentru a le asculta punctul de vedere. Conducătorii fotbalului din Liga 1 vor pune pe tapet proiectul întocmit în această lună pentru întoarcerea fanilor pe stadioane.

LPF spune că documentul cu normele ce trebuie respectate pe stadioane a fost elaborat în conformitate cu recomandările UEFA, iar acesta conţine cerinţele minime pe care trebuie să le îndeplinească toate cluburile.

Modelul englez, punctul forte al LPF

În plus, conducătorii Ligii Profesioniste de Fotbal vor aduce în discuție și faptul că Anglia, deși se află într-o situație mai critică decât România în ceea ce privește situația medicală, a decis relaxarea măsurilor de restricție.

Astfel, până la 10.000 de oameni vor avea acces la evenimentele sportive de pe marile arene ale Angliei, începând cu data de 17 mai. De asemenea, și la evenimentele disputate în interior vor putea asista 1.000 de spectatori.

Aprilie, luna decisivă pentru organizarea Euro

Un alt punct sensibil pe care șefii LPF îl vor atinge în discuția cu ministrul Sănătății este acela că în luna aprilie UEFA va cere tuturor federațiilor naționale implicate în găzduirea Campionatului European să anunțe dacă pot primi în siguranță fani.

În acest sens, România ar trebui să fie pregătită până la acel moment să aibă suporteri pe stadioane. În caz contrar, UEFA ar putea decide ca țara noastră să piardă dreptul de a organiza cele trei meciuri din faza grupelor și partida din optimile de finală.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Radu Drăgușin nu ”scapă” de Bayern Munchen! Anunțul venit din Anglia
Radu Drăgușin nu ”scapă” de Bayern Munchen! Anunțul venit din Anglia
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la...
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”
Șocul de care a avut parte un străin la scurt timp după ce...
Șocul de care a avut parte un străin la scurt timp după ce a ajuns în București: „E infernal aici!”. Ce a observat
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi...
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi 350 kg de argint. Românii le păstrează sau le aruncă la gunoi
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă,...
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă, deși i-a plăcut rezultatul. „I-am dat banii și ea a început să-i numere“ VIDEO
Oamenii de afaceri recunosc că au greşit oferind salarii prea mici românilor care...
Oamenii de afaceri recunosc că au greşit oferind salarii prea mici românilor care au ales să plece la muncă în străinătate
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția...
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția despre sfârșitul lumii
Viorel Lis, foc și pară pe Irinel Columbeanu. De la Oana a pornit
Viorel Lis, foc și pară pe Irinel Columbeanu. De la Oana a pornit
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Experimentul din România pe care Europa îl urmărește cu interes. „Zona va deveni...
Experimentul din România pe care Europa îl urmărește cu interes. „Zona va deveni mai atractivă”
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de...
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de o mulțime de femei