News

PSD și PNL nu-l susțin pe Piedone la Primăria Capitalei. Cine poate fi candidatul social-democraților

Cristian Popescu Piedone nu va fi susținut de PSD și PNL pentru Primăria Capitalei, astfel că ”meteoritul” din sondaje va trebui să candideze fără sprijin.
18.03.2024 | 07:14
PSD si PNL nul sustin pe Piedone la Primaria Capitalei Cine poate fi candidatul socialdemocratilor
PSD și PNL nu-l susțin pe Piedone la Primăria Capitalei. Cine poate fi candidatul social-democraților
ADVERTISEMENT

O spune chiar Marcel Ciolacu, cel care a anunțat că cele două partide vor avea un candidat comun, sau candidați separați, însă nu se pune problema ca Piedone să fie susținut. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Gabriela Firea, candidatul preferat de bucureșteni pentru a câștiga Capitala, care ar fi în teorie și candidatul preferat de social-democrați.

PSD și PNL nu-l susțin pe Piedone la Primăria Capitalei

”Sunt mai mulţi candidaţi şi abordările sunt total…Chiar dacă avem o abordare separată PSD are candidat pe doamna Gabriela Firea şi avem deja creionat programul administrativ pentru Bucureşti. Dacă avem o abordare comună vom avea alt candidat care să fie compatibil cu cele două electorate. Nu avem o alianţă de stânga sau o alianţă de dreapta.

ADVERTISEMENT

Ce vă pot cu certitudine, atât Partidul Social Democrat, cât şi Partidul Naţional Liberal, nu vor susţine candidatura domnului Piedone. Cu alte cuvinte, vom avea candidaţii noştri sau candidatul nostru comun”, a declara Marcel Ciolacu, conform Știrile PRO TV. De asemenea, Marcel Ciolacu a discutat despre posibilele întâlniri dintre PSD și PNL pentru a negocia alegerea unui candidat pentru Primăria Generală.

”Nu am stabilit. Domnul Nicolae Ciucă este acum pe avion. Presupun că după emisiunea dumneavoastră o să stabilesc cu dânsul exact când vom avea coaliţia mâine sau poimâine. Dar cu toţii avem în acest moment măsurătorile şi alternativele pentru a lua o decizie. Şi cu certitudine vom lua o decizie”, a mai explicat liderul PSD.

ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone și-a anunțat candidatura la Primăria Generală din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL). Dacă Piedone, actualul primar al Sectorului 5, vrea să conducă Bucureștiul în locul lui Nicușor Dan, ceilalți candidați ai PUSL, pentru restul sectoarelor, sunt următorii: Sectorul 1 – Liviu Negoiţă, Sectorul 2 – nu se cunoaște, Sectorul 3 – Vasile Negrilă, Sectorul 4 – Daniel Băluţă, Sectorul 5 – Vlad Piedone, Sectorul 6 – Bogdan Pintileasa. Totodată, Cristian Popescu Piedone a decis să deschidă lista candidaților pentru alegerile europarlamentare.

Rareș Bogdan vorbea despre ”meteoritul” Cristian Popescu Piedone

În urmă cu o săptămână, Rareș Bogdan vorbea despre faptul că PNL va refuza să-l susțină pe Cristian Popescu Piedone pentru Primăria Generală a Capitalei. Mai mult, membrul marcant al PNL îl numea pe Piedone ”meteorit”, pentru că ar avea peste 30% în sondaje, însă era convins că asemeni unui meteorit intrat în atmosfera alegerilor, de Piedone se va alege praful în final.

ADVERTISEMENT

”Nu pot să dau din casă. Nu spun că Piedone poate fi o variantă. Spun doar că pentru PNL susținerea lui Piedone este exclusă. O apariție surpriză pe scenă, un meteorit, domnul Popescu, care are peste 30%, pentru că a furat puțin startul, s-a anunțat candidat, s-a victimizat, deci are peste 30%”, a declarat, sigur pe ceea ce spune, prim-vicepreședintele PNL.

Actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, anunța că este pregătit să se dueleze cu Gabriela Firea, cea care ar fi în teorie candidatul preferat de PSD pentru aceste alegeri. ”Orice candidat susținut de partidul social democrat și care are o anumită notorietate se duce înspre scorul partidului așa cum a făcut-o și în 2020, și in 2016, și este un adversar care este de luat în considerare.

ADVERTISEMENT

Da, este cineva care cel puțin cunoaște această instituție (n.r. Gabriela Firea), instituțiile subordonate. A încercat să facă unele lucruri, unele i-au ieșit, altele nu i-au ieșit, de exemplu a dus RADET-ul in faliment, Primăria în faliment, dar e cineva care totuși știe despre ce e vorba”, a declarat Nicușor Dan, care a ținut neapărat să-și ironizeze rivala.

ADVERTISEMENT