Sport

Coco Gauff, tribut pentru surorile Williams după succesul de la US Open: “E o onoare să fiu în acest grup!”

Coco Gauff este noua campioană de la US Open. Sportiva din Statele Unite a învins-o în ultimul act pe Aryna Sabalenka şi, la final, a avut un tribut şi pentru surorile Williams.
10.09.2023 | 23:19
Coco Gauff tribut pentru surorile Williams dupa succesul de la US Open E o onoare sa fiu in acest grup
Coco Gauff, tribut pentru surorile Williams după succesul de la US Open: "E o onoare să fiu în acest grup!". Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Coco Gauff a scris istorie la US Open. Jucătoarea de tenis de doar 19 ani a reuşit să câştige primul ei turneu de Grand Slam, după ce a învins-o la New York pe Aryna Sabalenka în trei seturi: 2-6, 6-3, 6-2.

Coco Gauff, tribut pentru surorile Williams după succesul de la US Open: “Ele sunt motivul pentru care am acest trofeu”

La finalul meciului, tânăra jucătoare a avut un tribut pentru surorile Williams, care au inspirat-o să joace tenis şi care s-au luptat pentru drepturile tuturor jucătorilor din circuit:

ADVERTISEMENT

“Este o nebunie să îmi văd numele pe trofeu cu al lor. Vreau să spun că ele sunt motivul pentru care am acest trofeu azi, ca să fiu sinceră. Mi-au permis să cred în acest vis, pe măsură ce am crescut. 

Nu erau prea multe jucătoare de culoare în tenis care dominau. Când aeram mai mică, doar de ele îmi amintesc. Evident că au lăsat o moştenire uriaşă tenisului şi visul meu a devenit credibil, realizabil.

ADVERTISEMENT

“Este o nebunie şi o onoare să fac parte din acest grup”

Dar toate lucrurile prin care ele au trebuit să treacă pentru a ajunge la cel mai înalt nivel… Pentru mine a fost mai uşor pentru că înaintea mea cineva a făcut asta. 

Adică, te uiţi înapoi în istorie prin ce au trebuit să treacă Serena şi Venus Williams la Indian Wells, luptând pentru plăţi echitabile pentru femei şi bărbaţi. Este o nebunie şi o onoare să fac parte din acest grup.

ADVERTISEMENT

Şi mă uit la asta pentru că ele au câştigat de atât de multe ori”, a spus Coco Gauff după finala de la US Open, câştigată cu Aryna Sabalenka.

Mesaj pentru hateri: “Le mulțumesc și lor”

Serena Williams a câştigat de şase ori turneul de simplu de la US Open, în timp ce sora ei, Venus, s-a impus de două ori la New York. La doar 19 ani, Coco Gauff a intrat şi ea pe lista câştigătoarelor de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

După finală, Coco Gauff a avut şi un mesaj pentru “hateri”: „Le mulțumesc și lor. Luna trecută am câștigat un titlu de 500 de puncte (n.r. – Washington Open) și mi-au spus că mă voi opri acolo.

Acum două săptămâni am câștigat și un turneu de 1.000 de puncte (n.r. – Cincinnati), mi-au transmis că mai sus nu pot ajunge. Trei săptămâni mai târziu, iată-mă aici”.

ADVERTISEMENT