Fotbal international

Cody Gakpo visează la o premieră istorică. ”Obiectivul nostru e să fim campioni mondiali!”

Cody Gakpo, cel mai bun marcator al Olandei în faza grupelor, spune că obiectivul echipei la Cupa Mondială din Qatar este câștigarea trofeului.
30.11.2022 | 17:14
Cody Gakpo viseaza la o premiera istorica Obiectivul nostru e sa fim campioni mondiali
Golgheterul Olandei la Cupa Mondială din Qatar, Cody Gakpo, visează la titlul suprem.
ADVERTISEMENT

Cody Gakpo și-a confirmat și în partida cu Qatar, câștigată de olandezi cu 2-0, pofta de gol. A fost cel care a deschis scorul și, după ce înscrisese și-n fiecare dintre partidele precedente, este în grupul jucătorilor care au cele mai multe reușite la această ediție a Cupei Mondiale. Visul său nu este însă titlul de golgheter. Ci trofeul suprem.

Cody Gakpo are ambiții mari, dar nu neapărat în plan personal

13 goluri și 17 pase decisive în 24 de meciuri pentru PSV. Aceasta este zestrea lui Cody Gakpo în acest sezon, unul în care, ca de fiecare dată în ultimii ani, a progresat. Și a intrat în atenția marilor cluburi, fiind curtat insistent de Manchester United.

ADVERTISEMENT

Mai mult, și-a probat forma excelentă și în reprezentativa Olandei. A marcat în fiecare joc la actuala ediție a Cupei Mondiale. Și, cu 3 reușite, este, după meciurile de ieri, în topul golgheterilor, alături de Kylian Mbappe, Marcus Rashford și Enner Valencia.

Dar, pentru el, mai important este faptul că naționala condusă de Louis van Gaal a bifat deja primul obiectiv. Cel al prezenței în fazele eliminatorii. Pentru că, nu se ferește să o spună, țelul este titlul suprem.

ADVERTISEMENT

Unul care ar reprezenta o premieră, după ce Olanda, formație calificată pentru a 11-a oară în optimi, a fost vicecampioană mondială în 1974, 1978 şi 2010.

”Este mereu important să marchezi, desigur, dar sunt mulţumit să ajut echipa. Era cu adevărat important să câştigăm acest meci şi, mai ales, să continuăm să ne îmbunătăţim jocul.

ADVERTISEMENT

Vrem să câştigăm fiecare meci, unul după altul, pentru că obiectivul nostru este să fim campioni mondiali şi muncim pentru asta”, a spus Gakpo după jocul cu Qatar.

Un țel pe care, de altfel, l-a anunțat, încă înaintea startului competiției, și antrenorul Louis van Gaal. Cel care n-a ezitat să contraatace, tăios, atunci când unul dintre jurnaliști a criticat mai aspru jocul echipei sale, considerându-l neconvingător.

ADVERTISEMENT

”Aceasta este părerea ta, dar nu cred că este cea potrivită. Cred că oamenii vor fi de acord că e bine să progresezi în turneu. Lucrurile nu sunt atât de rele pe cât spui tu.

Suntem pe primul loc în grupă, acesta a fost obiectivul nostru”, a spus, van Gaal.

ADVERTISEMENT